وام طلاق 1403 / شرایط، مدارک و مبلغ

وام طلاق 1403 / شرایط، مدارک و مبلغ
تاریخ انتشار: - مطالعه: 14 دقیقه
فهرست محتوا

در دوران حساس طلاق توانایی تامین هزینه‌ها اهمیت زیادی دارد. از پرداخت نفقه گرفته تا هزینه‌های حقوقی، نقل مکان و … هزینه‌های هنگفتی روی دست زوجین می‌گذارد؛ به همین دلیل دولت تسهیلاتی را برای این افراد در نظر گرفته که به آن وام طلاق می‌گویند؛ وام طلاق راه‌حلی عالی برای پرداخت مخارج ضروری است که شاید در دوره حساس طلاق توان پرداخت آنها را نداشته باشید. این وام فوری با شرایط خاصی در اختیار فرد قرار می‌گیرد و بار مالی سنگین طلاق را از روی دوش او بر می‌دارد. با این وام بیشتر می‌توانید روی مسائل شخصی تمرکز کنید و نگران مسائل مالی نباشید.

قبل از اقدام برای دریافت وام طلاق ابتدا باید از شرایط، مدارک و مبلغ این تسهیلات اطلاعات کافی داشته باشید. ما در این مقاله قصد داریم تا نکات لازم در زمینه دریافت این وام را به شما بگوییم.

وام طلاق چیست؟

وام طلاق برای زنان است؛ بنابراین دولت این تسهیلات را فقط به بانوان اعطاء می‌کند. در واقع بسیاری از خانم‌های خانه‌دار هستند، بعد از طلاق درگیر مسائل جدی مالی می‌شوند. دولت این وام را برای این دسته از افراد در نظر گرفته تا بتوانند صرف نظر از مسائل اقتصادی، تصمیم درستی برای زندگی خود بگیرند. خانم‌ها با استفاده از این تسهیلات می‌توانند بیشتر هزینه‌های مربوط به فرآیند طلاق از جمله هزینه‌های حقوقی، مسکن یا سایر مخارج را پرداخت کنند.

وام طلاق چیست؟

در طی فرآیند طلاق و بعد از این مرحله معمولاً زنان به تنهایی مسئولیت سرپرستی خانواده و تأمین معیشت آن را بر عهده می‌گیرند. زنان با استفاده از تسهیلات طلاق می‌توانند نیاز‌های اساسی خود و فرزندان‌شان را برآورده کنند و حتی در صورت تمایل با این مبلغ کسب‌و‌کاری را راه بیندازند؛ در این صورت آنها به استقلال مالی می‌رسند و مشکلی برایشان، حتی بعد از جدایی از همسر، به‌وجود نمی‌آید.

هر چند دولت وام طلاق را برای مردان در نظر نگرفته، اما آنها می‌توانند از طریق تسهیلات دیگری مثل وام مهریه از عهده هزینه‌های مربوط به طلاق برآیند. تسهیلات مهریه مخصوص افرادی است که به ‌دلیل بدهی‌های مربوط به مهریه در زندان به سر می‌برند و توان پرداخت آن را ندارند. حکم ابلاغ‌شده از طرف دادگاه روی مبلغ این تسهیلات تأثیر می‌گذارد. متأسفانه وام مهریه خیلی در اولویت بانک‌ها یا نهاد‌های دولتی نیست؛ برای همین برخی آقایان عطایش را به لقایش می‌بخشند و از طریق روش‌های دیگر مهریه را پرداخت می‌کنند.

چرا وام طلاق برای زنان است؟

هم‌اکنون دولت و بانک‌ها وام طلاق را فقط به خانم‌های بدون سرپرست اعطاء می‌کنند. شما می‌توانید با مراجعه به بعضی از بانک‌ها برای دریافت این تسهیلات اقدام کنید. اما چرا این وام فقط مخصوص خانم‌ها است؟

تغییر نقش‌های خانوادگی

مهمترین علتی که باعث می‌شود دولت و بانک‌ها نسبت به اعطاء وام برای زنان بدون سرپرست اقدام کنند، تغییر نقش‌های خانوادگی است؛ از گذشته تا به امروز اغلب خانم‌ها خانه‌دار هستند و مسئولیت تأمین هزینه‌ها فقط بر عهده مرد است. این سنت همچنان ادامه دارد، برای همین شاید برخی خانم‌ها بعد از طلاق در تأمین هزینه‌های خانواده دچار مشکل شوند.

به‌منظور تغییر نقش‌های خانوادگی بعد از طلاق، نهاد‌هایی مانند بهزیستی و کمیته امداد روی کار آمده‌اند که از طریق پرداخت وام به زنان بدون سرپرست کمک کنند تا این افراد از عهده هزینه‌های زندگی برآیند و در صورت امکان کسب‌و‌کاری را راه بیندازند. وام طلاق کمیته امداد معمولاً سود کمی دارد.

چالش‌های مالی بعد از طلاق

خانم‌ها معمولاً بعد از طلاق سرپرست رسمی خانواده نیستند، اما بسیاری از آنها تصمیم می‌گیرند که همچنان کانون خانواده را حفظ کنند. این افراد به‌دلیل اینکه تا به امروز شاید در بازار کار حضور نداشته‌اند، شرایط دریافت اغلب وام‌ها را ندارند. این مسئله باعث می‌شود تا خانم‌ها بعد طلاق با مشکلات مالی مختلفی دست و پنجه نرم کنند؛ اما بانک‌ها برخی از چالش‌های مالی آنها را با اعطاء وام طلاق از بین می‌برد.

رسیدن به برخی اهداف مالی

برخی خانم‌ها بعد از طلاق اهداف مالی مختلفی دارند که از جمله آنها عبارتند از:

  • راه‌اندازی کسب‌و‌کار و ایجاد اشتغال
  • خرید مسکن
  • تعمیرات منزل
  • هزینه‌های وکالت
  • هزینه‌های دادگاه
  • هزینه مهریه
  • حل و فصل طلاق
  • هزینه‌های مشاور مالیاتی
  • کار ارزیابی املاک
  • هزینه‌های جابجایی به یک خانه جدید
  • ودیعه برای خانه جدید
  • هزینه مشاوره خانواده
  • خرید مبلمان و لوازم خانگی

دولت با اعطاء تسهیلات به این افراد به آنها کمک می‌کند تا به اهداف مالی خود جامه عمل بپوشانند.

شرایط دریافت وام طلاق چیست؟

در این جدول مهمترین شرایطی که افراد باید به‌منظور دریافت وام طلاق داشته باشند، بررسی می‌کنیم:

شرایط توضیحات
وضعیت تاهل اگر همسر شما فوت کرده، طلاق گرفته‌اید یا مسئولیت تأمین هزینه‌های خانواده را به تنهایی به دوش می‌کشید، امکان دریافت این تسهیلات را دارید.
سن حداقل سن درخواست‌کننده باید 18 سال باشد.
تعداد فرزندان هر یک از وام‌ها و وام‌دهنده‌ها شرایط مخصوص برای حداکثر فرزندان تحت تکفل در نظر گرفته‌اند؛ به همین منظور باید در این خصوص از بانک سؤال بپرسید.
توانایی بازپرداخت شما باید ثابت کنید که امکان پرداخت بازپرداخت اقساط تسهیلات را دارید.
عدم اشتغال به فعالیت‌های اقتصادی شما نباید به‌صورت تمام‌وقت در جایی مشغول به کار باشید؛ در غیر این صورت بانک تشخیص می‌دهد که توانایی پرداخت هزینه‌های زندگی را دارید.
محل سکونت متقاضی باید در محدوده جغرافیایی خدمات‌رسانی بانک یا مؤسسه مالی موردنظر زندگی کند.
ارائه مدارک متقاضی باید تمام مدارک خواسته‌شده را به‌منظور اعطاء وام در اختیار بانک یا مؤسسه مالی موردنظر بگذارد.

 

مصوبه دولت برای شرایط وام طلاق چیست؟

دولت سیزدهم در سال 1402 برای حمایت از زنان سرپرست خانواده مصوبه‌ای را به‌منظور اعطاء تسهیلات تصویب کرد که از جمله مهمترین مفاد آن عبارت هستند از:

  • اعطاء وام به خانم‌های ساکن دهک‌های 1 تا 5: بر اساس این مفاد، وام طلاق به خانم‌های سرپرست خانواری اعطاء می‌شود که در دهک‌های 1 تا 5 درآمدی قرار دارند.
  • ضمانت توسط دولت: برای دریافت وام طلاق هیچ نیازی به ضامن ندارید، چون دولت ضمانت شما را بر عهده می‌گیرد.
  • تسهیلات در فرآیند دریافت وام: دولت تمام تلاش خود می‌کند تا شرایط دریافت تسهیلات را برای خانم‌های سرپرست خانواده راحت کند. مراحل اداری وام طلاق باید تا جای ممکن ساده و بدون دردسر باشند.

مدارک لازم برای دریافت وام طلاق چیست؟

خانم‌هایی که برای وام طلاق اقدام می‌کنند، 2 دسته‌اند. یک دسته از این خانم‌ها زیر نظر کمیته امداد یا سازمان بهزیستی هستند و مابقی در این سازمان‌ها عضویت ندارند. هر کدام از افراد باید مدارک مختلفی را به نهاد‌های ذی‌ربط ارائه دهند که در این جدول آنها را بررسی می‌کنیم:

مدارک لازم برای خانم‌های زیر نظر سازمان کمیته امداد و بهزیستی مدارک لازم برای خانم‌هایی که زیر نظر این سازمان‌ها نیستند.
مدرک معتبر از سازمان فنی و حرفه‌ای کشور مبنی بر‌داشتن مهارت کار مدارک هویتی
پرونده اشتغال و مجوز کسب‌و‌کار مدارکی دال بر سرپرست خانوار‌بودن مانند طلاق‌نامه
معرفی‌نامه بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی

 

نحوه دریافت وام طلاق چگونه است؟

اگر قصد دریافت وام طلاق را دارید، ابتدا باید به‌سراغ شعب بانک‌ها یا مؤسسه‌های مالی اعطاء‌کننده این تسهیلات بروید. کارشناس‌های این مراکز تمام توضیحات لازم درباره فرآیند دریافت تسهیلات را به شما می‌دهند. حالا شما می‌توانید با طی‌کردن این مراحل، برآورده‌کردن شرایط و ارائه مدارک لازم نسبت به دریافت وام اقدام کنید. در این زمینه باید به چند نکته مهم نیز توجه داشته باشید که عبارت هستند از:

نحوه دریافت وام طلاق چگونه است؟

  • قبل از اینکه بخواهید برای دریافت وام اقدام کنید، حتماً تمام شرایط و ضوابط مؤسسه مالی موردنظر را بخوانید تا در آینده مشکلی برایتان به‌وجود نیاید.
  • از قبل تمام مدارک را تهیه کنید تا کارشناس‌ها به راحتی با درخواست وام موافقت کنند.
  • مطمئن شوید که امکان پرداخت اقساط تسهیلات را دارید تا مبادا در آینده از بابت پرداخت اقساط دچار مشکل شوید.

مزیت‌های دریافت وام طلاق چیست؟

وام طلاق مزیت‌هایی برای خانم‌ها دارد که در اینجا برخی از آنها را بررسی می‌کنیم:

  • استقلال مالی

خانم‌ها با استفاده از وام طلا می‌توانند تا حدودی مستقل شوند و نیاز‌های مالی خود و خانواده را برطرف کنند.

  • امکان راه‌اندازی کسب‌و‌کار

خانم‌هایی که ذهنیت اقتصادی دارند، سعی می‌کنند به‌جای صرف وام برای مسائل غیرضروری، کسب‌و‌کاری را راه بیندازند. آنها از طریق این وام می‌توانند منبع درآمد دائمی بسازند و نیاز‌های مالی خود و خانواده را برای همیشه برطرف کنند.

  • امنیت مالی

داشتن امنیت مالی به‌خصوص برای دوران بعد از طلاق اهمیت زیادی دارد. خانم‌ها با دریافت این تسهیلات مطمئن هستند که تا مدتی از امنیت مالی برخوردارند و نیاز‌های آنها و خانواده بدون هیچ مشکلی برطرف می‌شود.

  • بالارفتن اعتماد به نفس

شاید خانم‌ها بعد از فرآیند طلاق دچار افسردگی و مشکلات مشابه مثل کمبود اعتماد به نفس شوند؛ چون توانایی پرداخت هزینه‌های زندگی را ندارند. آنها زمانی که با استفاده از تسهیلات طلاق از عهده این هزینه‌ها بر می‌آیند، اعتماد به نفس بیشتری به دست می‌آورند.

  • افزایش سطح مهارت‌ها

برای شروع بسیاری از فعالیت‌های اقتصادی نیاز به مهارت زیادی دارید. برای یادگیری این مهارت‌ها نیز معمولاً باید هزینه‌هایی بپردازید تا در کلاس‌ها یا دوره‌های کارآموزی شرکت کنید. با دریافت تسهیلات طلاق می‌توانید هزینه‌های مربوط به کسب مهارت را پرداخت کرده و مهارت‌های خود را افزایش دهید.

مبلغ وام طلاق چقدر است؟

مبلغ وام طلاق بر اساس مصوبه دولت و بانک‌ها تعیین می‌شود. مبلغ این وام ممکن است هر سال افزایش پیدا کند؛ بنابراین برای اطلاع دقیق باید به‌سراغ شعب بانک‌های اعطاء‌کننده این تسهیلات بروید و از کارشناس‌ها درباره مبلغ دقیق وام متناسب با شرایط خود سؤال بپرسید.

وام‌های جایگزین وام طلاق چه هستند؟

شما می‌توانید به‌جای وام طلاق از تسهیلات دیگری هم استفاده کنید. این وام‌ها به افرادی با شرایط مختلف از جمله خانم‌های طلاق‌گرفته اعطاء می‌شود. شرایط هر یک از این وام‌ها بر اساس شرایط بانک‌ها و متقاضیان فرق می‌کند. از جمله انواع تسهیلاتی که به زنان طلاق گرفته اعطاء می‌شوند، عبارت هستند از:

  • وام ازدواج

افرادی که به‌صورت قانونی از همسر اول خود جدا شده‌اند و برای بار دوم ازدواج می‌کنند، امکان دریافت وام ازدواج را دارند؛ البته برای دریافت این تسهیلات باید شرایط خاصی داشته باشید؛ مثل اینکه حضانت فرزندان خود را از ازدواج قبلی بر عهده نگیرید.

همچنین بخوانید: وام ازدواج 1403 / مبلغ، مدارک، شرایط‌ و نحوه ثبت نام

  • وام مسکن

وام مسکن برای افرادی در نظر گرفته شده است که قصد خرید یا ساخت خانه‌ای را دارند. شرایط این وام برای خانم‌های طلاق‌گرفته با افراد متاهل هیچ فرقی نمی‌کند. اگر می‌خواهید بعد از جدایی برای خود و فرزندان‌تان خانه‌ای بخرید یا بسازید، پیشنهاد می‌دهیم که حتماً از تسهیلات مسکن استفاده کنید.

همینطور بخوانید: وام ساخت مسکن 1403 / ثبت نام، مبلغ و شرایط اخذ وام

  • وام ضروری

وام ضروری همانطور که از نام آن پیداست، به‌منظور رفع برخی از نیاز‌های ضروری افراد پرداخت می‌شود. خانم‌های طلاق‌گرفته برای دریافت این وام باید فرآیندی مشابه افراد متاهل را طی کنند. اگر بعد از طلاق درگیر مسائل مالی سنگینی شده‌اید، این وام می‌تواند تا حدودی نیاز‌های مالی شما را برطرف کند.

همچنین بخوانید: وام زنان سرپرست خانوار 1403 / نحوه ثبت نام، مبلغ و شرایط

  • وام‌های قرض‌الحسنه

وام‌های قرض‌الحسنه از طرف نهاد‌های خیریه و کمک‌مردمی مثل بهزیستی یا کمیته امداد به افراد اعطاء می‌شود. وام‌های قرض‌الحسنه معمولاً سود خیلی کمی دارند، برای همین در بازپرداخت اقساط آنها مشکل خاصی برایتان به‌وجود نمی‌آید. این تسهیلات همچنین شامل شرایط بسیار ساده‌ای هستند تا متقاضی‌ها بتوانند بدون هیچ دردسری برای دریافت وام اقدام کنند.

وام‌های قرض‌الحسنه متنوع هستند و شامل چند مورد مختلف می‌شوند. شما باید به‌منظور دریافت هر یک از این وام‌ها ابتدا شرایط و مدارک لازم را مهیا کنید و سپس به‌سراغ ارگان اعطاء‌کننده وام موردنظر خود بروید.

در این رابطه بیشتر بخوانید: وام قرض الحسنه چیست؟ / مقایسه بانک ‌ها و مبالغ 1403

  • وام طلا

اگر در مسیر جدایی از همسر خود دچار مشکلات مالی شده‌اید، می‌توانید از وام طلا نیز استفاده کنید. اگر مقداری طلا دارید، کافیست آنها را به‌عنوان ضمانت به وام‌دهنده‌های معتبر ارائه دهید. بسیاری از مؤسسه‌های مالی از طریق دریافت طلا به‌عنوان ضمانت مبالغ مختلفی را تحت عنوان وام به متقاضی‌ها اعطاء می‌کنند.

در این رابطه بیشتر بخوانید: شرایط اخذ وام با طلا 1403 / شرایط، مدارک و مبلغ وام

وام طلا در اغلب موارد شرایط بازپرداخت ساده‌تری نسبت به وام طلاق دارد و از طریق آن می‌توانید مبالغ بیشتری را دریافت کنید.

وام طلاق، راهکاری جهت تأمین هزینه‌ها برای خانم‌های طلاق‌گرفته

وام طلاق راهکاری عالی جهت تأمین هزینه‌های زندگی برای خانم‌های طلاق‌گرفته است. اگر متأسفانه در شرف طلاق هستید یا طلاق گرفته‌اید، توصیه می‌کنیم که برای دریافت این تسهیلات اقدام کنید؛ البته پیشنهاد می‌دهیم که درباره نکات و جزئیات مربوط به این وام حتماً از بانک‌ها و مؤسسه‌های مالی ارائه‌دهنده سؤالاتی بپرسید تا مبادا در آینده از دریافت وام پشیمان شوید. کارشناس‌های این مراکز در این زمینه شما را به‌صورت کامل راهنمایی می‌کنند.ذ

ad here
توسط مبینا شمسی خانی 90 نوشته

برچسب ها:
0

نظر یا سوال خود را ثبت کنید