وام خیریه 1403 / شرایط، مدارک و مبلغ

وام خیریه 1403 / شرایط، مدارک و مبلغ
تاریخ انتشار: - مطالعه: 13 دقیقه
فهرست محتوا

وام خیریه یکی از انواع تسهیلات اعطایی بانک‌ها به قشر ضعیف جامعه است. کسانی که تحت پوشش سازمان بهزیستی یا دیگر ارگان‌های حمایتی هستند، با ارائه مدارک لازم امکان دریافت این وام را دارند. بانک‌ها تسهیلات خیریه را برای راه‌اندازی کسب‌و‌کار یا تأمین مخارج زندگی در اختیار افراد می‌گذارند؛ برای دریافت وام خیریه هیچ نیازی به چک یا سفته بانکی ندارید. شما امکان دریافت وام فوری خیریه بدون ضامن را هم دارید، منتهی باید سند ملکی یا طلا در گرو بگذارید. بانک‌ها هر کدام شرایط مختلفی را برای اعطای این نوع تسهیلات پیش روی شما می‌گذارند.

وام خیریه 1403 برای مشاغل مختلفی در اختیار متقاضی‌ها قرار می‌گیرد. مبلغ این وام، شرایط و مدارک لازم از جمله مهمترین نکته‌هایی هستند که قبل از دریافت تسهیلات باید درباره آن‌ها بدانید. ما در این مقاله می‌خواهیم درباره وام خیریه 1403 و نکته‌های مربوط به آن صحبت کنیم.

وام خیریه چیست؟

به مبلغی که از طرف مؤسسه‌های مالی مثل بانک‌ها به متقاضی‌ها به‌عنوان قرض اعطا می‌شود، وام می‌گویند. متقاضی‌ها با استفاده از وام یا تسهیلات می‌توانند گره‌های مالی و چالش‌های زندگی خود را برطرف کنند و پیشرفت همه‌جانبه‌ای داشته باشند. وام‌ها انواع مختلفی دارند که از جمله آن‌ها می‌توان به وام خیریه اشاره کرد. اگر فردی جهت دریافت این تسهیلات از بانک‌ها اقدام کند، موظف است تا در موعد مقرر اقساط را بپردازد.

همچنین بخوانید: وام بهزیستی 1403/ مبلغ، مدارک و شرایط اخذ وام بهزیستی

وام خیریه به‌عنوان یکی از انواع تسهیلات بانکی به‌صورت قرض‌الحسنه به افراد نیازمند اعطاء می‌شود. در این وام نیازی به بازپرداخت تسهیلات با سود زیاد نیست. گاهی بانک‌ها حتی سودی برای وام‌های خیریه در نظر نمی‌گیرند تا فرد در فرایند بازپرداخت دچار مشکل نشود؛ انواع تسهیلات خیریه به‌منظور رفع نیاز‌های اساسی و مهم افراد اعطاء می‌شوند. افراد حقیقی و حقوقی می‌توانند با ارائه برخی مدارک لازم برای دریافت این وام اقدام کنند. بانک‌ها بعد از دریافت مدارک و بررسی آنها شرایط شما را بررسی و در صورت امکان با اعطاء تسهیلات توافق می‌کنند.

وام خیریه چیست؟

بانک‌ها برای اعطاء وام خیریه حساسیت‌های زیادی دارند تا بتوانند بودجه تسهیلات را فقط برای عهده افراد نیازمند بگذارند؛ بنابراین جهت دریافت وام خیریه باید پیچ و خم‌های زیادی را پشت سر بگذارید؛ البته کارشناس‌های بانک‌ها در صورت ثبت‌نام حضوری تمام نکات مربوط به ثبت‌نام و شیوه دریافت تسهیلات را به شما می‌گویند! برای همین خیال شما را از این بابت راحت خواهند کرد.

همینطور بخوانید: اخذ وام با سند ملکی 1403 / شرایط، مدارک و مبلغ وام

وام خیریه چه تفاوتی با دیگر وام‌ها دارد؟

وام خیریه از جنبه‌های مختلفی با انواع وام‌های دیگر تفاوت دارد که در اینجا انواع تفاوت‌های آنها را بررسی می‌کنیم:

  • نداشتن نرخ بهره: همانطور که گفتیم، برای این نوع تسهیلات نرخ بهره بسیار کمی در نظر گرفته می‌شود تا افراد بتوانند از عهده اقساط برآیند.
  • اهداف خیرخواهانه: این تسهیلات با اهداف خیرخواهانه مثل تأمین نیاز‌های ضروری یا رفع مشکلات مالی در اختیار متقاضی قرار می‌گیرد.
  • شرایط بازپرداخت منعطف: از آنجا که متقاضیان این تسهیلات اغلب قشر ضعیف جامعه هستند، بانک‌ها و مؤسسه‌های مالی شرایط بازپرداخت منعطف مثل بازه طولانی بازپرداخت را در نظر می‌گیرند تا فرد توانایی پرداخت اقساط را داشته باشد.

معرفی انواع وام خیریه 1403

وام خیریه انواع مختلفی دارد که قبل از دریافت این تسهیلات باید درباره انواع آن اطلاعات کافی به دست‌ آورید:

  • کمک هزینه تحصیلی

بسیاری از دانشجویان توان پرداخت هزینه‌های تحصیل را ندارند، برای همین از ادامه تحصیل صرف نظر می‌کنند. این افراد می‌توانند متناسب با مقطع تحصیلی خود برای دریافت تسهیلات از صندوق دانشگاه یا بانک‌ها اقدام کنند. شما برای دریافت این تسهیلات باید مدارک معتبر تحصیلی خود از جمله سوابق تحصیلی را ارائه دهید. بانک‌ها با توجه به مقطع تحصیلی مبلغی را به‌عنوان وام برای شما در نظر می‌گیرند.

وام کمک هزینه تحصیلی برای دانشجویان مقطع دکترا 7 میلیون تومان، مقطع کارشناسی ارشد 5 میلیون تومان و مقطع کارشناس 3 میلیون تومان است.

همچنین بخوانید: اخذ وام با سند خودرو 1403 / شرایط، مدارک و مبلغ وام

  • درمانی

مشکلاتی از جمله تحریم‌ها باعث شده‌اند تا قیمت دارو‌های وارداتی به‌شکل فزاینده‌ای بالا برود. این مسئله باعث می‌شود تا بسیاری از افراد در تأمین هزینه‌های خرید دارو‌ها دچار مشکل شوند. بانک‌ها برای رفع این مشکل وام‌های خیرخواهانه‌ای را در نظر گرفته‌اند.

هر یک از بانک‌ها شرایط متفاوتی نسبت به یکدیگر جهت اعطا تسهیلات پزشکی و درمانی دارند؛ مثلاً برخی تسهیلات 30 میلیون تومان با اقساط 36 ماهه در نظر می‌گیرند تا فرد بتواند بیماری را درمان و اقساط را بدون مشکل پرداخت کند.

  • تأمین ابزار کار

بسیاری از جوانان یا قشر ضعیف جامعه توانایی تأمین ابزار کار را ندارند، بنابراین بیکار می‌مانند. این مسئله آسیب جدی به چرخه پیشرفت کشور می‌رساند. بانک‌ها و مؤسسه‌های مالی برای جلوگیری از این اتفاق تسهیلاتی را در نظر گرفته‌اند که به آن وام تأمین ابزار کار می‌گویند. با این تسهیلات خیرخواهانه می‌توانید لوازم کاری مورد نیاز خود را بخرید و مشغول به شغل موردعلاقه‌تان شوید.

بسیاری از کشاور‌ها، دام‌پروران و صاحبین صنایع تولیدی می‌توانند برای دریافت وام تأمین ابزار کار خیریه اقدام کنند.

  • وام ضروری

نوع تسهیلات برای رفع مشکلات ضروری و فوری افراد توسط بانک‌ها در نظر گرفته شده است که به آن وام ضروری می‌گویند. اگر مشکلی برایتان پیش آمده و نیاز به تأمین مالی قابل‌توجه‌ای دارید، پیشنهاد می‌دهیم که برای دریافت وام فوری اقدام کنید. این تسهیلات با سقف 300 میلیون تومان در اختیار افراد قرار می‌گیرد.

  • وام خیریه بدون ضامن

وام‌های خیریه بدون ضامن نوعی از تسهیلات هستند که دغدغه‌های شما را از بابت پیداکردن ضامن از بین می‌برند. در واقع بانک‌ها شرایطی را در نظر گرفته‌اند تا افراد طی آنها بتوانند بدون نیاز به ضامن از بانک وام بگیرند. وام خیریه بدون ضامن معمولاً با گرو حقوق و مستمری ماهانه یا طلا به افراد نیازمند اعطاء می‌شود. بانک‌ها در برخی موارد از فرد می‌خواهند که چک و سفته به آنها دهند.

  • وام خیریه بدون سپرده

برخی بانک‌ها به‌منظور اعطاء وام خیریه درخواست افتتاح حساب سپرده و سپرده‌گذاری از متقاضی‌ها می‌کنند. خوشبختانه این مشکل تا حدودی برطرف شده است و افراد می‌توانند از بعضی بانک‌های کشور بدون نیاز به افتتاح حساب سپرده وامی را دریافت کنند.

  • رونق تولید

برخی از تولیدکنندگان به‌منظور رونق تولید نیاز به مواد اولیه، تجهیزات حرفه‌ای یا استخدام نیروی کار دارند، اما به‌دلیل مشکلات مالی نمی‌توانند اقدام خاصی انجام دهند. به این افراد پیشنهاد می‌دهیم که به‌منظور رونق تولید حتماً برای دریافت وام از طریق بانک‌ها یا مؤسسه‌های مالی اقدام کنند.

وام خیریه رونق تولید فقط به افرادی تعلق می‌گیرد که بنگاه‌های تولیدی در ابعاد کوچک، متوسط و بزرگ با پیشرفت 60 درصد را راه‌اندازی کرده‌اند. بنگاه‌ها می‌توانند با استفاده از کمک‌هزینه بانکی اقدام به نوسازی با بازسازی بخش‌های مختفی از کسب‌و‌کار خود کنند.

  • ازدواج

ازدواج بزرگترین اتفاق زندگی تمام جوانان است، اما متأسفانه بسیاری از افراد به‌دلیل مشکلات مالی از انجام این کار صرف نظر می‌کنند. تأمین هزینه‌های برگزاری مراسم یا تأمین هزینه‌های جهیزیه برای آقا داماد‌ها و عروس خانم‌ها دردسر‌های زیادی به‌وجود می‌آورد، برای همین آنها تصمیم می‌گیرند که ازدواج نکنند.

خوشبختانه با وام‌های خیریه ازدواج، شما می‌توانید مراسم عروسی خود را به‌شکل آبرومندانه‌ای برگزار کنید یا جهیزیه مورد نیاز را بخرید. درواقع با استفاده از تسهیلات ازدواج می‌توانید از عهده مخارج اولیه زندگی برآیید.

  • فرزندآوری

بعد از ازدواج نیز زوجین با مشکلات مالی مختلفی مواجه هستند که از جمله آنها می‌توان به هزینه فرزندآوری اشاره کرد. در واقع اگر زوجین فرزندی به دنیا بیاورند، باید تمام هزینه‌های او را پرداخت کنند. هزینه‌های مربوط به درمان، چکاپ‌های پزشکی، خرید لباس، خرید پوشک، تهیه دارو و مواد مغذی و بسیاری از مخارج دیگر باعث می‌شود تا خانواده‌ها تمایلی برای فرزندآوری نداشته باشند.

بانک‌ها با در نظر گرفتن تسهیلات خیریه فرزندآوری بخشی از چالش‌های مالی خانواده‌ها در این زمینه را از بین می‌برند.

البته وام فرزندآوری فقط به پدرانی تعلق می‌گیرد که از سال 1400 به بعد صاحب فرزند شده‌اند. خوشبختانه بانک‌ها این تسهیلات را فقط برای یکی از فرزندان در نظر نمی‌گیرند، بنابراین شما می‌توانید برای همه فرزندان خود جهت دریافت وام فرزندآوری اقدام کنید.

  • وام یارانه‌بگیران

کسانی که از دولت یارانه می‌گیرند نیز می‌توانند برای دریافت تسهیلات خیریه اقدام کنند. برای دریافت وام یارانه باید کارتی بانکی و یارانه‌ای خود را در اختیار بانک‌ها بگذارید؛ البته متأسفانه این وام برای همه نیست و فقط مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی امکان دریافت وام از طریق کارت یارانه را دارند.

اگر به ‌دنبال وام خیریه بدون ضامن هستید، وام یارانه بهترین گزینه است؛ چون فقط با ارائه کارت بانکی می‌توانید نسبت به دریافت وام اقدام کنید.

شرایط دریافت خیریه چیست؟

برای دریافت وام خیریه باید برخی شرایط مهم را داشته باشید که از جمله آنها عبارتند از:

شرایط دریافت خیریه چیست؟

افتتاح حساب سپرده

برخی بانک‌ها و مؤسسه‌های مالی به‌منظور اعطاء تسهیلات افتتاح سپرده را الزامی می‌دانند. اگر بانکی که قصد دریافت تسهیلات از آن را دارید، افتتاح سپرده را یکی از اقدامات مهم جهت اخذ تسهیلات می‌داند، بنابراین از مدتی قبل جهت افتتاح حساب به بانک موردنظر مراجعه کنید.

خوش‌حسابی

یکی از نکته‌های مهمی که بانک‌ها به آن توجه ویژه‌ای دارند، خوش‌حساب‌بودن مشتری‌ها است. در صورتی که بانک‌ها تشخیص دهند که یک مشتری خوش‌حساب نیست، هیچگونه تسهیلاتی را به او ارائه نمی‌دهند.

بانک‌ها برای بررسی وضعیت خوش‌حسابی مشتری‌ها از سیستم اعتبارسنجی استفاده می‌کنند. این سیستم‌ها داده‌های خود را به‌صورت مستقیم از بانک مرکزی دریافت کرده و تمام جزئیات مربوط به بدهی‌های گذشته را ارائه می‌دهند. شما می‌توانید از سیستم‌های اعتباری مثل لندو استفاده کنید تا متوجه سابقه اعتباری خود شوید.

در صورتی که نمره مناسبی از سیستم اعتبارسنجی دریافت نکرده‌اید، توصیه می‌کنیم که ابتدا تمام بدهی‌ها را بپردازید، سپس برای دریافت وام به بانک اقدام کنید.

معرفی ضامن معتبر

یکی از شرایط مهم برای دریافت وام خیریه در سال 1403 داشتن ضامن معتبر است. تا زمانی که ضامنی نداشته باشید، برخی بانک‌ها از اعطای تسهیلات به شما صرف نظر می‌کنند. ضامن‌ها ریسک اعطاء تسهیلات به مشتری‌ها را کاهش می‌دهند؛ چون بانک می‌تواند به‌محض عدم پرداخت تسهیلات از طرف مشتری با ضامن ارتباط بگیرید و مبلغ را از حساب او کم کند.

مدارک لازم برای دریافت وام خیریه چیست؟

همینطور بخوانید: وام مسکن روستایی 1403 / شرایط، مدارک و مبلغ

از جمله مهمترین مدارکی که برای دریافت وام خیریه باید ارائه دهید، عبارتند از:

  • اصل شناسنامه و کپی آن
  • اصل کارت ملی و کپی آن
  • اصل شناسنامه و کارت ملی همسر به‌همراه عقدنامه برای گرفتن وام قرض‌الحسنه ازدواج
  • مدارک شغلی
  • سند خانه برای گرفتن وام قرض‌الحسنه مسکن
  • مدارک بیمارستان برای گرفتن وام درمانی
  • مدارک ثبت‌نام دانشگاه برای گرفتن وام تأمین مخارج تحصیلی

چطور برای دریافت وام خیریه ثبت‌نام کنیم؟

بانک‌ها روش‌های مختفی را برای ثبت‌نام متقاضی‌های دریافت تسهیلات خیریه در نظر گرفته‌اند. برخی از آنها فقط امکان ثبت‌نام به‌صورت حضوری دارند؛ بنابراین باید به یکی از شعبه‌های بانک موردنظر بروید و کار‌های مربوط به ثبت‌نام را انجام دهید.

برخی بانک‌ها نیز امکان ثبت‌نام اینترنتی را فراهم کرده‌اند. متقاضی‌های وام از این بانک‌ها می‌توانند در پلتفرم‌های مربوطه ثبت‌نام‌های لازم را انجام دهند.

چه بانک‌هایی وام خیریه می‌دهند؟

شاید با خواندن این مطلب کنجکاو شده باشید که کدام بانک‌ها وام خیریه می‌دهند. در ادامه لیستی از بانک‌های وام خیریه را در اختیارتان می‌گذاریم:

همچنین بخوانید: وام خود اشتغالی 1403 / شرایط، مدارک و مبلغ

  • بانک رسالت
  • پست بانک
  • بانک اقتصاد نوین
  • بانک سینا

سقف وام خیریه چقدر است؟

بانک‌ها هر کدام شرایط مختلفی را جهت اعطای تسهیلات به مشتری‌ها در نظر می‌گیرند، بنابراین نمی‌توان نرخ یکسانی را برای اعطاء تسهیلات آنها در نظر گرفت؛ مثلاً بانک ملی با طرح مهربانی تا سقف 300 میلیون تومان به مشتری‌ها تسهیلات اعطاء می‌کند، در صورتی که بانک انصار فقط 15 میلیون تومان را برای وام خیریه در نظر گرفته است.

خوشبختانه سقف وام خیریه برای افراد حقیقی تا 300 میلیون تومان و برای افراد حقوقی 750 میلیون تومان است.

وام خیریه، وامی برای افراد نیازمند جامعه

وام خیریه، وامی برای افراد نیازمند جامعه است که قصد دارند با دریافت تسهیلات مشکلات مالی و چالش‌های زندگی خود را از بین ببرند. این وام برخی شرایط و مدارک خاص نیاز دارد، بنابراین قبل از هر اقدامی حتماً درباره شرایط و مدارک این تسهیلات اطلاعات کافی به دست آورید تا با درخواست شما موافقت کنند.

وام خیریه 1403 هر چند شاید مبلغ اندکی داشته باشد، اما از نگاه بسیاری از افراد راهکاری عالی جهت رفع مشکل‌های مالی است. شما می‌توانید با وام خیریه برخی از مشکلات مالی را برطرف کنید و پیشرفت مناسبی در زندگی داشته باشید.

ad here
توسط مبینا شمسی خانی 84 نوشته

برچسب ها:
0

نظر یا سوال خود را ثبت کنید