تسهیلات سرمایه در گردش چیست؟

تسهیلات سرمایه در گردش چیست؟
تاریخ انتشار: - مطالعه: 13 دقیقه
فهرست محتوا

یکی از انواع وام‌ها که به صاحبین کسب‌و‌کار‌ها کمک می‌کند تا نسبت به تأمین هزینه‌های جاری و عملیاتی کسب‌و‌کار خود کمک کنند، تسهیلات سرمایه در گردش است. این افراد می‌توانند از وام سرمایه در گردش به‌منظور خرید مواد اولیه، پرداخت حقوق کارکنان، هزینه‌های اجاره یا هزینه‌های مشابه استفاده کنند؛ اگر در کسب‌و‌کار خود با کمبود نقدینگی مواجه هستید، یکی از بهترین راه‌حل‌ها این است که برای دریافت تسهیلات سرمایه در گردش اقدام کنید. این وام به شما کمک خواهد کرد تا بدون ایجاد وقفه در فرآیند پیشبرد پروژه بتوانید آن را به پایان برسانید و مشکلات مالی خود را از بین ببرید.

وام‌های سرمایه در گردش به‌صورت کوتاه‌مدت به متقاضی‌ها اعطاء می‌شوند؛ بنابراین آنها باید صرف بازه زمانی کوتاهی مثل 6 ماه تا 2 سال نسبت به بازپرداخت اقساط اقدام کنند. شرایط این وام را نیز نوع بانک‌ها و کسب‌و‌کار‌ها تعیین می‌کنند. ما در این مقاله می‌خواهیم درباره اینکه تسهیلات سرمایه در گردش چیست و نکات مربوط به آن بیشتر صحبت کنیم.

سرمایه در گردش چیست؟

قبل از اینکه بخواهیم درباره تسهیلات سرمایه در گردش صحبت کنیم، بد نیست که درباره ماهیت آن توضیحاتی دهیم. سرمایه در گردش که در انگلیسی به آن Working Capital می‌گویند، به معیاری برای بررسی قدرت مالی شرکت‌ها اشاره کرد. سرمایه در گردش در واقع به دارایی‌های جاری شرکت‌ها اشاره می‌کند که در مدت زمان کمتر از یک سال امکان تبدیل‌شدن به پول نقد را دارد.

سرمایه در گردش چیست؟

در واقع به هر نوع دارایی شرکت‌ها از جمله سپرده‌های بانکی یا مطالبات کوتاه‌مدت سرمایه در گردش گفته می‌شود. یک شرکت در صورت داشتن سرمایه در گردش مناسب می‌تواند هزینه‌های عملیاتی جاری را بدون هیچ مشکلی پرداخت کند. در نقطه مقابل، شرکت‌هایی که سرمایه در گردش کافی ندارند، برای تأمین مواد لازم جهت ادامه فرآیند تولید با مشکلات زیادی مواجه می‌شوند؛ در صورت داشتن سرمایه در گردش مناسب، شرکت‌ها به‌خوبی از عهده تعهدات مالی خود بر می‌آیند و آنها را ظرف بازه زمانی مشخص‌شده پرداخت می‌کنند. زمانی که سرمایه در گردش شرکتی رشد کند، این شرکت توانایی حضور فعال در بازار را خواهد داشت؛ بنابراین می‌تواند به‌صورت حرفه‌ای فعالیت خود را شروع کرده و به پیشرفت‌های فوق‌العاده‌ای هم برسد.

زمانی شرکت‌ها می‌توانند سودآوری لازم را داشته باشند که بتوانند خدمات بیشتری برای پاسخگویی به تقاضای بازار ارائه دهند. زمانی هم شرکت‌ها خدمات خود را گسترش می‌دهند که از سرمایه در گردش خوبی برخوردار شوند؛ سرمایه در گردش حتی به شرکت‌ها کمک می‌کند تا از مواقع بحرانی به‌خوبی عبور کنند و درگیر مشکلات زیادی نشوند؛ مثلاً اگر شرکت‌ها با هزینه‌های غیرقابل پیش‌بینی روبرو شدند، در صورت نداشتن سرمایه در گردش کافی شاید دچار بحران‌های مالی زیادی شوند.

همچنین بخوانید: صفر تا صد چک صیادی 1403 / از استعلام تا نحوه ثبت چک

تسهیلات سرمایه در گردش چیست؟

تسهیلات سرمایه در گردش در واقع یکی از انواع وام‌ها است که توسط بانک‌ها و مؤسسه‌های مالی به متقاضی‌ها پرداخت می‌شود. بانک‌ها این تسهیلات را با هدف رفع نیاز‌های روزمره و جاری کسب‌و‌کار‌ها به صاحبین آنها پرداخت می‌کنند. با دریافت تسهیلات سرمایه در گردش می‌توانید بدون محدودیت زمانی هزینه‌های مربوط به حقوق کارکنان یا سایر هزینه‌ها را بپردازید و نیاز‌های مالی خود را برطرف کنید.

هدف اصلی از اعطای تسهیلات سرمایه در گردش اطمینان از جریان نقدینگی کافی برای ادامه‌دادن فعالیت‌های روزمره است. صاحبین کسب‌و‌کار‌ها می‌توانند با استفاده از این وام نقدینگی خود را حفظ کنند و جلوی بروز مشکلات مالی را که باعث تأخیر در اجرای عملیات شرکت می‌شوند، بگیرند؛ اگر کسب‌و‌کار شما در دوره‌هایی که گردش مالی در آن دچار کندی شده است قرار دارد، پیشنهاد می‌دهیم که از این وام استفاده کنید.

تسهیلات در گردش با بازه زمانی کوتاه بابت بازپرداخت و نرخ بهره مناسب می‌تواند بسیاری از نیاز‌های مالی شرکت را برطرف کند. نرخ بهره این وام بر اساس سیاست‌های بانکی و شرایط بازار تعیین می‌شود.

معرفی انواع تسهیلات سرمایه در گردش

تسهیلات سرمایه در گردش انواع مختلفی دارند که قبل از ثبت درخواست باید ابتدا آنها را بشناسید و بر اساس شرایط خود یکی از انواع این وام‌ها را انتخاب کنید. از جمله انواع تسهیلات سرمایه در گردش عبارت هستند از:

  • تسهیلات بانکی

تسهیلات بانکی شامل اجاره نامه‌های اعتباری، خطوط اعتباری با وام‌های کوتاه‌مدت هستند.

  • فاکتورینگ

در صورتی که حقوق دریافتی حاصل از فروش محصولات را در اختیار بانک بگذارید، امکان دریافت نقدینگی فوری را خواهید داشت.

  • ریبیت

ریبیت یا Rebate به بازپسگیری مبلغی از حجم خرید شرکت‌ها بر اساس توافق با بانک‌ها یا مؤسسه‌های مالی و اعلام رضایت در این زمینه اشاره دارد.

  • تسهیلات کمکی

برخی از شرکت‌ها ممکن است که از تسهیلات دولتی به‌منظور حمایت مالی در گردش استفاده کنند.

شرایط تسهیلات سرمایه در گردش چیست؟

بانک‌ها شرایط دریافت این تسهیلات را بر اساس فاکتور‌های مختلفی تعیین می‌کنند که از جمله آنها عبارت هستند از:

  • نوع کسب‌وکار
  • حجم فعالیت‌های اقتصادی
  • میزان نیاز به نقدینگی
  • سابقه اعتباری فرد یا شرکت

آنها بررسی‌هایی را هم روی میزان درآمد، دارایی‌ها و بدهی‌های متقاضی انجام می‌دهند تا مطمئن شوند که فرد توانایی بازپرداخت تسهیلات را دارد.

یکی از مهمترین شرایطی که بانک‌ها بابت اعطای تسهیلات سرمایه در گردش در نظر می‌گیرند، ارائه وثیقه یا ضامن است. شما می‌توانید از چک‌های تضمینی، سفته یا وثیقه ملکی برای دریافت این وام استفاده کنید.

بانک تمایل به پرداخت این وام به متقاضی‌هایی دارد که حساب بانکی فعال و گردش حساب مناسبی دارند. آنها شاید حتی بخواهند درباره پروژه‌های در دست اجرا و آینده کسب‌و‌کار اطلاعاتی به دست آورند.

سقف تسهیلات سرمایه در گردش چقدر است؟

بانک‌ها به‌منظور تعیین سقف تسهیلات سرمایه در گردش ابتدا به نیاز‌های مالی کسب‌و‌کار و سپس به میزان توانایی بازپرداخت وام‌گیرنده توجه می‌کنند. آنها به میزان درآمد شرکت و گردش مالی سالانه آن نیز توجه دارند و بر این اساس سقفی را برای وام سرمایه در گردش در نظر می‌گیرند.

همینطور بخوانید: وام قرض الحسنه چیست؟ / مقایسه بانک ‌ها و مبالغ 1403

اگر کسب‌و‌کار کوچکی دارید، به احتمال زیاد بانک‌ها وامی به مبلغ 50 تا 500 میلیون تومان برایتان در نظر می‌گیرند. اگر به‌عنوان شرکت‌های بزرگ مشغول به کار هستید، سقف این وام حتی تا چند میلیارد تومان هم افزایش پیدا می‌کند.

برخی از بانک‌های کشور تمایلی برای تعیین سقف اعطای تسهیلات سرمایه در گردش ندارند و بر اساس قرارداد‌های تجاری و نیاز‌های شرکت مربوطه مبلغی را به‌عنوان وام به آن می‌پردازند؛ البته آنها به فاکتور‌های مهمی از جمله نوع وثیقه‌ای که در اختیار آنها می‌گذارید نیز توجه می‌کنند؛ مثلاً اگر وثیقه ملکی ارائه دهید، احتمالاً نسبت به ارائه چک یا سفته، مبلغ بیشتری وام دریافت خواهید کرد.

وام سرمایه در گردش بدون ضامن چگونه است؟

برخی از بانک‌ها و مؤسسه‌های مالی شرایطی را به‌وجود آورده‌اند تا متقاضی‌ها بتوانند بدون نیاز به ارائه ضامن نسبت به دریافت وام اقدام کنند. بانک‌ها در این نوع وام بیشتر به شرایط مالی و گردش حساب متقاضی توجه دارند؛ البته در صورت تمایل به دریافت وام بدون ضامن باید منتظر تعیین نرخ بهره بالاتر از طرف بانک باشید؛ شرایط بازپرداخت نیز برایتان سخت‌تر خواهد شد.

از جمله مهم‌ترین شرایط برای دریافت تسهیلات سرمایه در گردش بدون ضامن عبارت هستند از:

  • داشتن حساب بانکی فعال
  • سابقه اعتباری خوب
  • گردش مالی منظم

شما همچنین در برخی موارد می‌توانید نسبت به ارائه وثیقه ملکی یا سپرده بانکی به‌جای ضامن اقدام کنید. این نوع تسهیلات برای کسب‌و‌کار‌هایی که امکان معرفی ضامن در بازه زمانی کوتاه را ندارند و می‌خواهند خیلی سریع نسبت به دریافت وام اقدام کنند، مناسب است.

مدت تسهیلات سرمایه در گردش چقدر است؟

نوع وام و سیاست‌های بانک موردنظر مدت زمان بازپرداخت تسهیلات سرمایه در گردش را تعیین می‌کند. با این حال بانک‌ها معمولاً بازه زمانی 6 ماهه تا 2 ساله را برای بازپرداخت این وام‌ها در نظر می‌گیرند. اگر مجموعه شما توانایی بازپرداخت سریع را داشته باشید، بانک‌ها دوره‌های بازپرداخت را برایتان کاهش می‌دهند تا ریسک اعتباری خود را هم کم کنند.

خوشبختانه بعضی از مؤسسه‌های مالی شرایطی را به‌وجود آورده‌اند که متقاضی‌ها طی آن می‌توانند نسبت به تمدید دوره بازپرداخت اقدام کنند؛ همچنین آنها وام‌های میان‌مدتی با دوره بازپرداخت 3 تا 5 ساله را نیز ارائه می‌دهند تا در صورت داشتن شرایط لازم بتوانید نسبت به دریافت آنها اقدام کنید.

اگر شرکت شما در دوره‌های رکود اقتصادی در حال فعالیت در بازار است یا پروژه بلند‌مدتی دارد، امکان مذاکره با بانک برای تعیین زمان بیشتر جهت بازپرداخت را خواهید داشت.

مدارک لازم برای وام سرمایه در گردش چیست؟

از جمله مهم‌ترین مدارکی که برای دریافت وام سرمایه در گردش باید ارائه دهید، عبارت هستند از:

مدارک لازم برای وام سرمایه در گردش چیست؟

  • مدارک شناسایی (کارت ملی و شناسنامه)
  • ترازنامه
  • صورت‌حساب سود و زیان
  • گردش مالی حساب بانکی
  • پروانه کسب
  • مجوز فعالیت
  • ارائه مدارک مربوط به ضامن یا ارائه مدارک مربوط به وثیقه
  • قرارداد‌های تجاری جاری
  • پیش فاکتور رسمی برای برای خرید مواد اولیه، لوازم یدکی و ابزار کار
  • سن بالای ۱۸ سال
  • نداشتن سوء‌سابقه بانکی (بدهی بانکی و چک برگشتی)
  • رتبه اعتباری بالا
  • مجوز فعالیت حرفه‌ای (شغلی) در حیطه شغلی
  • بیزینس‌پلن (طرح توجیهی) قابل‌قبول
  • گردش حساب ۳ تا ۶ ماهه شرکت

نحوه دریافت تسهیلات سرمایه در گردش چگونه است؟

بانک‌ها بر اساس سیاست‌های مالی، نرخ بهره، مدت زمان بازپرداخت و میزان وام‌ها را تعیین می‌کنند؛ بنابراین مهم است که ابتدا شرایط بانک‌های مختلف را بررسی کنید و از بین آنها به‌سراغ بانکی بروید که هماهنگی بیشتری با شرایط شما دارد.

همچنین بخوانید: کد اعتبار سنجی کارت بانکی یا CVV2 چیست؟

مثلا! برخی از بانک‌ها برای کسب‌و‌کار‌های نوپا شرایط ویژه‌ای را در نظر گرفته‌اند؛ بنابراین اگر به‌عنوان یک کسب‌و‌کار نوپا در بازار فعالیت دارید، با رفتن به‌سراغ این بانک‌ها می‌توانید وام با شرایط بهتری دریافت کنید.

شما به‌منظور دریافت تسهیلات سرمایه در گردش باید طبق این مراحل پیش بروید:

  1. در مرحله اول بانک موردنظر را پیدا کنید، سپس درخواست خود را به‌همراه مدارک لازم به کارشناس مربوطه ارائه دهید.
  2. اکنون باید منتظر بمانید تا بانک فرآیند اعتبارسنجی و بررسی وضعیت مالی شما را انجام دهد.
  3. در اغلب موارد شما باید یک حساب جاری در بانک موردنظر داشته باشید تا بتوانید گردش مالی مناسب خود را به آن نشان دهید.
  4. بعد از اینکه کارشناس‌ها شرایط را بررسی و سپس با درخواست موافقت کردند، مبلغ وام به حساب شرکت واریز خواهد شد.

نکات مهم در دریافت تسهیلات سرمایه در گردش

چند نکته مهم در دریافت تسهیلات سرمایه در گردش وجود دارد که باید حتماً به آنها توجه کنید. از جمله این نکته‌ها عبارت هستند از:

  • بررسی تجزیه و تحلیل وضعیت مالی شرکت بر اساس مدارک و مستندات
  • توجه به ترکیب اقلام سرمایه در گردش واحد‌های تولیدی
  • رعایت آئین نامه تسهیلات و تعهدات کلان
  • تعریف و تشریح اقلام سرمایه در گردش
  • توجه به اعتبار سنجی مشتریان با اخذ مدارک وضعیت ثبتی، وثیقه و تضمین، معرفی منابع تأمین مواد اولیه، صورت موجودی آخرین تراز آزمایشی، واحد‌های اقتصادی، صورت‌های حسابرسی
  • رعایت نسبت مالکانه در اعطای تسهیلات
  • رعایت آئین نامه اشخاص مرتبط
  • توجه به سقف مانده تسهیلات سرمایه در گردش اعطایی به شخص حقوقی

لندو، سیستم تسهیلات کمک‌کننده برای صاحبین کسب‌و‌کار‌ها

لندو یکی سیستم‌های کمک‌کننده به صاحبین کسب‌و‌کار‌ها است. اگر نمی‌خواهید از تسهیلاتی مانند وام سرمایه در گردش استفاده کنید، لندو به کمک شما می‌آیند تا بتوانید تجهیزات و ابزار کار مورد نظر خود را به‌صورت اقساطی تهیه کنید. در این صورت نیازی نیست تمام هزینه‌ها را به‌صورت یک‌جا بپردازید، بلکه بر اساس توافقی که با لندو می‌کنید، هزینه ابزار به اقساط چند ماهه تبدیل خواهد شد.

همطینطور بخوانید: ضمانت نامه بانکی چیست؟ / ویژگی،‌ انوع و شرایط دریافت 1403

برای دریافت اعتبار از لندو نیازی به ارائه ضامن نیست و شما با اعتبارسنجی بانکی و امضای الکترونیکی می‌توانید کار‌های مربوط به خرید ابزار و تجهیزات موردنیاز کسب‌و‌کارتان را انجام دهید.

در واقع لندو به‌عنوان یک سیستم فروش اقساطی با فروشگاه‌های مختلفی قرارداد تنظیم کرده است. صاحبین کسب‌و‌کار‌ها می‌توانند با مراجعه به این فروشگاه‌ها لوازم موردنیاز خود را خریداری کنند و هزینه آنها را با استفاده از سیستم اعتباری لندو در بازه‌های زمانی مشخص‌شده‌ای به‌صورت اقساطی بپردازند.

تسهیلات سرمایه در گردش، راهی برای رفع نیاز‌های مالی جاری شرکت‌ها

تسهیلات سرمایه در گردش راهی برای رفع نیاز‌های مالی جاری شرکت‌ها است که آنها را از رکود یا مشکلات مشابه نجات می‌دهد. شما می‌توانید این تسهیلات را از بانک‌های مختلف با شرایط متفاوتی دریافت کنید. در این زمینه پیشنهاد می‌دهیم که ابتدا حتماً مشاوره‌های لازم را از کارشناس‌های بانک‌ها دریافت کرده و با بینش کافی مراحل ثبت‌نام برای دریافت وام را پشت سر بگذارید تا مبادا در آینده از این کار پشیمان شوید.

ad here
توسط مبینا شمسی خانی 97 نوشته

برچسب ها:
0

نظر یا سوال خود را ثبت کنید