بیمه کشاورزی 1403 / صفر تا صد بیمه روستایی و عشایری

بیمه کشاورزی 1403 / صفر تا صد بیمه روستایی و عشایری
تاریخ انتشار: - مطالعه: 13 دقیقه
فهرست محتوا

بدون شک برخورداری از مزیت بیمه باید برای هر فردی چه در شهر و چه در روستا فراهم باشد. در حال حاضر بیشتر کارمندان شرکت‌های دولتی و خصوصی و همچنین کارگران مجموعه‌های بزرگ توسط کارفرماها عضو بیمه تأمین اجتماعی می‌شوند. اما شاید کمتر کسی در مورد بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر شنیده باشد.

شاید برایتان سوال پیش آید که روستانشینانی که بر سر مزارع گندم، ذرت و… کار می‌کنند و یکی از اساسی‌ترین شغل‌ها را در تولید مواد غذایی دارند، آیا از مزیت بیمه اجتماعی کشاورزان برخوردار هستند؟ آیا می‌توانند در دوران بازنشستگی از مستمری بیمه استفاده کنند؟ در این مطلب از مجله لندو قصد داریم که به این سوال پاسخ دهیم و از شرایط ثبت‌نام بیمه اجتماعی عشایر، روستاییان و کشاورزان صحبت کنیم.

بیمه کشاورزی 1403 / صفر تا صد بیمه روستایی و عشایری

همان‌طور که گفتیم، کافرماها موظف هستند نیروهای خود را به عضویت بیمه تأمین اجتماعی درآورند. به همین دلیل کارمندان و کارگران می‌توانند از خدمات درمانی بیمه، مزایای بیمه بیکاری، پرداخت مستمری بازنشستگی و… بهره‌مند شوند.

چند سالی است که وزارت رفاه و تأمین اجتماعی امکان استفاده از بیمه را برای روستاییان و کشاورزان هم فراهم کرده است تا عدم اشتغال در شهر و همچنین فعالیت در مشاغل سنتی روستایی و عشایری مانعی برای استفاده از خدمات بیمه نباشد. اجرای طرح بیمه اجتماعی عشایر و روستاییان، قدمی در جهت تأمین نیازهای این قشر زحمت‌کش است. این قانون سبب می‌شود که تاحدودی تبعیض طبقاتی کنترل شود و همچنین روستانشینان با عضویت در بیمه اجتماعی کشاورزان کمی از آینده خود خیالشان آسوده باشد.

بیمه کشاورزی 1403 / صفر تا صد بیمه روستایی و عشایری

پیش‌نیاز ثبت‌نام بیمه اجتماعی عشایر و روستاییان چیست؟

ثبت‌نام بیمه اجتماعی روستاییان مثل هر بیمه دیگری شرایط خاص خودش را دارد. بعضی از این شرایط ممکن است مثل دیگر بیمه‌های تأمین اجتماعی و برخی دیگر منحصر به همین بیمه باشد. به‌عنوان مثال تابعیت از نظام کشور در بین همه بیمه‌ها از جمله بیمه زنان خانه دار، بیمه بیکاری، درمانی، روستایی و… مشترک است. اما مثلاً بیمه اجتماعی کشاورزان از نظر تأثیر عواملی مثل سن، فضای شغلی یا محل سکونت متقاضی، نمی‌تواند با بیمه اجباری ارائه‌شده توسط کارفرماها در ادارات دولتی و خصوصی پیش‌نیازهای یکسانی داشته باشد. در ادامه این متن می‌توانید فهرستی از شرایط لازم برای ثبت‌نام بیمه اجتماعی روستایی را ملاحظه کنید.

  • متقاضیان باید بالای 18 سال سن داشته باشند. حداکثر سن آقایان برای ثبت‌نام این بیمه 50 سال و خانم‌ها 45 سال است.
  • علاوه بر کشاورزان، کارگران کارگاه‌های صنایع دستی و قالی‌بافی و همچنین افراد دارای مشاغل فصلی هم می‌توانند برای ثبت‌نام این بیمه اقدام کنند.
  • افراد باید در مناطق روستایی و عشایری ساکن باشند تا بتوانند برای بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر درخواست دهند. البته کشاورزانی که در مناطق غیرروستایی ساکن هستند هم می‌توانند برای ثبت‌نام این بیمه اقدام کنند.
  • رانندگانی که مسافر یا بار را به مناطق روستایی کم‌‎‎جمعیت انتقال می‌دهند، مشمول بیمه اجتماعی کشاورزان و روستاییان خواهند شد.
  • کارمندان اداره‌های وابسته به نظام مهندسی، منابع طبیعی، کشاورزی و دامپزشکی هم می‌توانند مشمول این بیمه شوند. همچنین کسانی که در مشاغل مرتبط با تعاون روستایی فعالیت دارند هم می‌توانند از مزیت بیمه اجتماعی استفاده کنند.

میزان حق بیمه پرداختی روستاییان چقدر است؟

مبلغ حق بیمه اجتماعی روستاییان 15 درصد از میزان درآمد هر فرد تعریف شده است. از این میزان 10 درصد برعهده دولت است و 5 درصد سهم بیمه‌شده محسوب می‌شود. البته در صورت بروز خشکسالی یا ایجاد حوادث غیرطبیعی و همچنین تخریب محصولات کشاورزی با آفات، دولت باید 5 درصد سهم بیمه‌شده را هم بپردازد.

 براساس درآمدهای روستاییان، 8 سطح برای حق بیمه آن‌ها تعیین شده است. با توجه به این موضوع، میزان سهم 5 درصدی آن‌ها برای یک ماه در سال 1401 در بازه 500 هزار تومان تا یک میلیون و ۳۳۰ هزار تومان قرار می‌گیرد. هرچه میزان این پرداختی بیشتر باشد، مبلغ مستمری متقاضی هم بیشتر خواهد بود.

 

حتما بخوانید:  بیمه زنان خانه‌ دار مناسب چه کسانی است و چه شرایطی دارد؟

بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر چه خدماتی را پوشش می‌دهد؟

بیمه اجتماعی مخصوص عشایر و روستاییان یک سری خدمات ارائه می‌دهد که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

خدمات درمانی

بیمه اجتماعی کشاورزان، روستایی‌ها و عشایر مثل دیگر بیمه‎‌های سازمان تأمین اجتماعی، مجموعه‌ای از خدمات درمانی را پوشش می‌دهد. البته با پیدایش بیمه سلامت همگانی، ارائه خدمات درمانی مخصوص روستاییان به عهده بیمه سلامت قرار گرفته است. به این صورت که روستاییان و عشایر با پرداخت 10 درصد حق بیمه درمانی، مشمول پوشش طرح سلامت خواهند شد. البته ناگفته نماند که هزینه خدمات پزشکی و دارویی محدودی را با کمک این بیمه می‌توان پرداخت کرد. بنابراین برای دریافت خدمات درمانی پرهزینه، بهتر است که از پوشش درمانی بیمه تکمیلی استفاده کنید.

مستمری دوران از کارافتادگی

پرداخت مستمری از کارافتادگی یکی از خدمات اصلی بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر است. در واقع اگر شخص در اثر یک حادثه یا بیماری نتواند کار کند، مشمول این مستمری می‌شود. البته شرط اصلی دریافت این کمک‌هزینه، داشتن تأییدیه پزشک معرفی‌شده از طرف سازمان است. همچنین فرد بیمه‌شده باید حداقل به میزان یک‌سال سابقه بیمه داشته و در 90 روز قبل از اقدام به دریافت مستمری، به‌نام متقاضی در سازمان بیمه سابقه ثبت شده باشد.

مستمری بازنشستگی

اگر فرد بیمه‌شده 65 سال سن داشته و در عین حال 15 سال سابقه برای او در سازمان تأمین اجتماعی ثبت شده باشد، می‌تواند برای دریافت مستمری از بیمه اجتماعی عشایر و روستاییان اقدام کند. اگر سابقه بیمه فرد کمتر 10 سال است، در صورت داشتن سن بیشتر از 70 سال می‌تواند از مستمری بازنشستگی بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر بهره‌مند شود. ناگفته نماند که مبلغ مستمری به میانگین میزان حق بیمه پرداختی در 5 سال آخر وابسته است.

پرداخت مستمری فوت به بازماندگان

اگر روستاییان و عشایر زیرمجموعه بیمه تامین اجتماعی باشند، در صورت فوت آن‌ها به افراد خانواده و دیگر افراد مشمول تکفل، بعد از طی شدن روال قانونی، مبلغی به‌عنوان مستمری پرداخت خواهد شد.

اگر به دنبال خدمات درمانی بیشتر هستید
همان‌طور که گفتیم، پوشش درمانی بیمه روستاییان، ممکن است برای تأمین بودجه خدمات پزشکی پرهزینه کافی نباشد. به همین دلیل در این مواقع بیمه تکمیلی نقش پررنگ‌تری پیدا می‌کند. کسانی که توسط کارفرما از مزیت بیمه تکمیلی بهره‌مند نیستند، می‌توانند به سراغ خرید بیمه انفرادی یا همان خانوادگی تکمیلی بروند. اما معمولاً بودجه مورد نیاز برای خرید این بیمه قابل توجه است. بنابراین امکان خرید اقساطی آن می‌تواند برای بسیاری از افراد کاربردی باشد. به همین منظور، اگر وارد صفحه خرید قسطی در سامانه لندو شوید، می‌توانید برای دریافت اعتبار تا سقف 20 میلیون تومان درخواست خودتان را ثبت کنید. سپس با انتخاب یکی از سایت‌های معتبر فروش بیمه طرف قرارداد با لندو، می‌توانید خدمات درمانی تکمیلی مورد نظرتان را به صورت آنلاین و قسطی تهیه کنید.

آیا امکان جابه‌جایی سوابق بیمه وجود دارد؟

یکی از مزیت‌هایی که برای بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر وجود دارد، امکان انتقال سوابق است. یعنی اگر متقاضی سابقه بیمه تأمین اجتماعی داشته باشد و در حال حاضر بخواهد از بیمه اجتماعی عشایر و روستاییان استفاده کند، می‌تواند سوابق بیمه خود را انتقال دهد. این جابه‌جایی به صورت برعکس هم امکان‌پذیر است. درنهایت متقاضی با بررسی سوابق بیمه تامین اجتماعی در سامانه خدمات این بیمه، می‌تواند کل سابقه پرداخت خود را مشاهده کند.

مدارک لازم برای ثبت‌نام بیمه اجتماعی روستاییان

نکته: یادتان باشد که در صورت انتقال سوابق، برای محاسبه حق بیمه پرداختی متقاضی، دستمزد فعلی و سابق او بررسی می‌شود. سپس بالاترین دستمزد او به عنوان مبنا برای تعیین حق بیمه در نظر گرفته می‌شود.

مدارک لازم برای ثبت‌نام بیمه اجتماعی روستاییان

متقاضیان برای ثبت‌نام بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر باید به تعاونی‌ها و مراکز دهیاری مراجعه کند. در زمان ثبت‌نام لازم است که فرد مدارک زیر را به همراه داشته باشد.

  • اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی متقاضی
  • اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی افراد مشمول تکفل
  • یک قطعه عکس 4×3 متقاضی
  • مدارک اثبات اشتغال رانندگان مسافربری و حمل‌ونقل
  • داشتن تأییدیه محل سکونت

چگونه باید تأییدیه محل سکونت را دریافت کرد؟
متقاضی بیمه اجتماعی عشایر و روستاییان برای دریافت تأییدیه یا همان معرفی‌نامه، با توجه به شرایط خود باید به سراغ یکی از مراکز زیر برود:
1ـ دهیاری یا شورای روستا
2ـ شرکت تعاونی روستا و عشایر
3ـ شورای صنفی یا جهاد سازندگی
4ـ صنف رانندگان مسافربری و حمل‌ونقل
همچنین در بعضی از مواقع تحویل دفترچه مخصوص دام یا پروانه چرای دام کفایت می‌کند.

خدمات سامانه اینترنتی مخصوص روستاییان و عشایر

کاربران می‌توانند در صورت دسترسی به سامانه خدمات روستا از تمامی اطلاعات مربوط به کشاورزی و دیگر مسائل مهم روستا آگاه باشند. همچنین این سامانه برای متقاضیان بیمه اجتماعی کشاورزان و روستاییان امکان دسترسی به سوابق بیمه روستایی، مشاهده فیش حقوقی مستمری و پرداخت آنلاین حق بیمه و دریافت شناسه مربوط به پرداخت را فراهم کرده است.

دیگر بیمه‌های مورد نیاز برای روستاییان و عشایر

هرچند که سهم دولت در پرداخت حق بیمه روستاییان نسبت به بیمه‌شدگان اجباری و اختیاری تأمین اجتماعی بسیار بیشتر است، اما تعداد قابل توجهی از پوشش‌های این بیمه همچون مستمری دوران بیکاری به متقاضیان روستایی و عشایر داده نمی‌شود. بنابراین اطلاع از چگونگی ثبت‌نام دیگر بیمه‌های کارآمد زندگی، برای روستاییان بیش از سایر اقشار کشور ضروری خواهد بود.

به‌عنوان مثال بیمه عمر یکی از مهم‌ترین بیمه‌ها در طول زندگی است که همه افراد، چه روستایی و چه شهری می‌توانند برای ثبت‌نام آن اقدام کنند و از مزایای آن برخوردار شوند. باوجوداین، نه تنها عشایر و روستایی‌ها بلکه شهرنشین‌ها هم از خدمات این بیمه مطلع نیستند. 

هرچه بیشتر در مورد تنوع بیمه‌های کشور بدانید، آینده امن‌تری خواهید داشت. بنابراین لازم است که میزان مطالعه و تحقیق خودتان را افزایش دهید. منابع آنلاین معتبر بسیاری وجود دارند که اگر روستای شما به شبکه اینترنت دسترسی داشته باشد، می‌توانید از مطالب آن‎‌ها به‌منظور افزایش آگاهی بهره‌مند شوید. مجله آنلاین لندو یکی از این منابع است که در مورد انواع بیمه، وام، خدمات بانکی و سایر مباحث مالی، دانستنی‌های مفیدی در اختیارتان قرار می‌دهد. لندو یک سامانه معتبر مالی است.

که برای خرید اقساطی آنلاین کالا و خدمات به مشتریان خود وام پرداخت می‌کند. این وام به صورت اعتبار آنلاین و با همکاری بانک آینده تا سقف 20 میلیون تومان ارائه می‌شود. وام لندو در واقع نوعی خرید با سفته محسوب می‌شود. چون ارائه یک برگ سفته برای ضمانت این وام کافیست و دیگر به چک و معرفی ضامن نیازی نیست.

سوالات متداول

  • چه می‌توانند برای بیمه اجتماعی روستاییان و کشاورزان ثبت‌نام کنند؟

کشاورزان، کارگران روستایی و عشایری مشغول در کارگاه‌های صنایع دستی و قالی‌بافی، کارمندان تعاونی‌های روستایی و… از جمله کسانی هستند که می‌توانند برای ثبت‌نام بیمه اجتماعی عشایر و روستاییان اقدام کنند.

  • میزان حق بیمه پرداختی روستاییان چقدر است؟

15 درصد از درآمد متقاضیان به‌عنوان حق بیمه تعریف شده است که 5 درصد آن را فرد بیمه‌شده و 10 درصد مابقی را دولت پرداخت می‌کند.

  • بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر چه خدماتی را پوشش می‌دهد؟

پرداخت مستمری از کارافتادگی، بازنشستگی و فوت همچنین پوشش بعضی از خدمات درمانی از مزایای بیمه روستاییان محسوب می‌شود.

ad here
توسط بهار باقریان 175 نوشته

برچسب ها:
10
عمید ۱۴۰۱/۱۰/۰۳

سلام خسته نباشید
بعد از بازنشستگی هر فرد میزان حقوق دریافتی چقدر است
ایا با میزان بیمه تامین اجتماعی تفاوتی دارد؟؟

    زهرا پورمقدم ۱۴۰۲/۰۳/۲۶

    سلام و ممنون از شما
    مبلغ بازنشستگی تامین اجتماعی به دریافتی دو سال آخر شما و مدت سابقه بیمه‌تون بستگی داره

علی رشمه ای ۱۴۰۱/۱۰/۲۸

ضمن عرض سلام خسته نباشید رشمه ای هستم یکی ازبیمه شدگان کشاورزی و عشایری باسابقه هفتسال نزدیک به هشت سال تاریخ تولد ۱۳۳۹چهار سال پیش موتوری ازپشت سرمن پیاده بودم پای راستم ازچهارنقطه ازلگن تازیرزانو وپوکی استخان هم پیداکردم ودرحال حاظربادوعصا بسختی میتوانم حرکت کنم ازکارافتاده ام ایامیتوانم تقاضای ازکارافتادگی وبازنشستگی کنم وچندسالی که مانده بیمه ام رایکجا پرداخت کنم باعرض تشکروسپاس راهنمایی نمایید

    زهرا پورمقدم ۱۴۰۲/۰۳/۲۶

    سلام و وقت بخیر
    شما باید به یکی از پزشکان معتمد تامین اجتماعی مراجعه کنید تا تاییدیه از کارافتادگی شما رو بهتون بدن. بعدش میتونید برای ازکارافتادگی درخواست بدید

سعید ۱۴۰۱/۱۱/۱۹

سلام
طرف قرار داد بیمه تکمیلی درمان صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر چه بیمارستان هایی هستند؟

    زهرا پورمقدم ۱۴۰۲/۰۳/۲۶

    سلام و وقت بخیر
    شما با یک سرچ ساده توی اینترنت میتونید به لیست بیمارستان‌های طرف قرارداد بیمه روستایی در سراسر کشور دست پیدا کنید

آریا ۱۴۰۲/۰۲/۱۳

سلام وقت بخیر .اگر من در سن ۲۵ سالگی بیمه روستایی رو شروع کنم تا چند سالگی برمیگرده و میتونم حقوق داشته باشم

    محمد اصغری ۱۴۰۲/۰۳/۱۲

    ۵۵ سالگی بازنشسته خواهید شد

رضا ۱۴۰۲/۰۶/۰۱

سلام و خسته نباشید
سوالم اینکه بنده آقایی ۳۸ ساله هستم که اگر خودم را از ۳۸ سالگی بیمه عشایری و کشاورزی کنم چند سالگی بازنشست میشم و سوال دوم اینکه بنده ۳ سال بیمه تامین اجتماعی دارم اگه بخوام این ۳سال رو به قیمت کشاورزی و عشایری انتقال بدم در این صورت در چند سالگی بازنشست میشم؟ و چند سال بیمه پرداخت کنم ؟ ممنون میشم اگه پاسخ بدین

    مبینا شمسی خانی ۱۴۰۲/۰۸/۰۶

    سلام وقت بخیر. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان بیمه تامین اجتماعی تماس بگیرید.