آیا شما هم موقع مراجعه به سالنهای آرایشی، مطب پزشک، کلینیکهای لیزر، لاغری و… با جمله معروف «به جای کشیدن کارت، لطفا هزینه را کارت به کارت کن» مواجه شدهاید؟ دلیل این کار قسر در رفتن از پرداخت مالیاتهای سنگین است. این اشخاص و سایر افرادی که از پرداخت مالیات اجتناب میکنند، مرتکب انجام یک کار غیر قانونی هستند و مجرم شناخته میشوند. اگر میخواهید از معنا و مفهوم فرار مالیاتی بیشتر آگاه شوید و جرایم فرار مالیاتی را بدانید، این مطلب را از دست ندهید؛ حتما به دردتان میخورد.
فرار مالیاتی چیست؟ / انواع و جرم و مجازات فرار مالیاتی در سال 1403
یکی از راههای کسب درآمد دولت در تمام جهان، دریافت مالیات از مردم است؛ یعنی دولت در ازای هزینههای عمومی مردم از آنها مالیات دریافت میکند و این دارایی را در چرخه اقتصادی کشور مصرف میکند؛ پس گریزی از آن نیست.
البته لازم به ذکر است که هر چقدر دارایی شما بیشتر باشد، مالیاتی که به مسکن، خودرو، کسبوکار و… شما تعلق میگیرد بیشتر است؛ در واقع همان جمله معروف «هرکه بامش بیش، برفش بیشتر»! احتمالا میگویید که در شرایط اقتصادی موجود و بالا رفتن هزینههای جاری زندگی، پرداخت مالیات کار راحتی نیست؛ درست است، ولی شما میتوانید با استفاده از روشهای مختلف مثل دریافت وام ، هزینههای جاری خود را مدیریت کنید.
حالا در راستای این درآمدزایی دولت باید گفت: هرگونه تلاش برای خودداری از پرداخت مالیات یا حتی کمتر پرداخت کردن مالیات، فرار مالیاتی شناخته میشود و تبعاتی به همراه دارد.
برای آنکه درباره جرایم فرار از مالیات بیشتر بدانید، تا انتها همراه ما باشید و این مطلب را به طور کامل بخوانید.
چه افرادی مرتکب جرایم فرار از مالیات میشوند؟
از منظر قانون، اگر شما با اراده و میل باطنی از پرداخت مالیات اجتناب کنید و مرتکب جرایم زیر شوید، مجازات خواهید شد؛ با دقت موارد زیر را مطالعه کنید.
- در صورتی که حقوق خود را مخفی کنید یا به دروغ، درآمدتان را کمتر تعیین کنید؛
- در صورتی که فعالیت اقتصادی و کسبوکارتان را پنهان کنید؛
- در صورتی که طوری وانمود کنید که انگار معافیت مالیاتی دارید؛
- در صورتی که قیمت خرید کالای خریداری شده را دستکاری کنید؛
- در صورتی که معاملات و قراردادهای خود را به نام فرد دیگری تنظیم کنید؛
- در صورتی که ترازنامه و اظهارنامه مالیاتی را به مدت سه سال متوالی به موقع ارائه ندهید؛
- در صورتی که کارت بازرگانی دیگران را به نفع خود استفاده کنید؛
- در صورتی که مالیات را در زمان سررسید خود را پرداخت نکنید؛
- در صورتی که حساب و کتاب شرکت، کارخانه و… را دستکاری و سود و زیان آن را پنهان کنید؛
در صورتی که شما همه یا یکی از موارد فوق را مرتکب شوید و انجام دهید، جرم فرار مالیاتی را در سابقه خود ثبت میکنید. حالا احتمالا با سوال جرایم فرار از مالیات چیست، کلنجار میروید. ما در بخش بعدی از این مطلب به طور کامل، پاسخ سوال شما را میدهیم تا جای ابهامی برایتان باقی نماند.
همچنین پیش از آنکه به سراغ بخش بعدی و توضیح روشهای مجازات جرایم فرار مالیاتی برویم، سعی کنید با مالیاتهای جدید دولت هم آشنا شوید تا از مواردی که دولت در یکی دوسال اخیر آنها را مشمول پرداخت مالیات اعلام کرده است، مطلع شوید.
مجازات جرایم فرار مالیاتی شامل چه مواردی میشود؟
فردی که مسئولیت حسابرسی دارد، اسناد و مدارک مربوط به مالیات را بررسی میکند و بر اساس اعلام او، مجازات فرار از مالیات برای شما تعیین میشود.
البته پیش از آنکه به سراغ بررسی روشهای مجازات فرار از مالیات برویم، میخواهیم بگوییم بهتر نیست علاج واقعه پیش از درمان کنید؟ یعنی با استفاده از راهکارهای مناسب، کسری بودجه و کمبود نقدینگی را جبران و مالیات خود را به موقع پرداخت کنید. روشهایی مثل خرید قسطی، دریافت وام، پسانداز مناسب و…
برگردیم سر موضوع اصلی؛ مجازات فرار مالیاتی چیست؟
- جریمه نقدی (معمولا بین ۲ تا ۸ میلیون تومان)؛
- حبس و زندانی (معمولا بین ۶ تا ۲۴ ماه)؛
- ضربات شلاق (بین ۳۱ تا ۹۹ ضربه)؛
- رسانهای شدن حکم نهایی برای مجازات؛
- محرومیت از حقوق اجتماعی (حداکثر تا ۶۰ ماه)
- ممنوعیت از برخی فعالیتهای اجتماعی تا یک مدت محدود؛
- و…؛
جالب است بدانید فرار مالیاتی و تعیین جرایم جهت مجازات، منحصر به ایران نیست و به کل جهان مربوط میشود. شما در هرجای این جهان هستی ساکن باشید، مالیات یک امر ضروری و اجتنابناپذیر است و شما موظف به پرداخت آن هستید.
در ادامه شما را با ۴ نکته پراهمیت درباره فرار از مالیات و جرایم آن آشنا خواهیم کرد. بخش بعدی را که بسیار کاربردی و کارآمد است، از دست ندهید!
۴ نکته مهم درباره فرار از مالیات و جرایم آن
- فرار مالیاتی راه جبران دارد؛ در صورتی که شما خیلی زود به اشتباه خود پی ببرید و در صدد جبران آن بر بیایید، سیستم مالیاتی برایتان (با در نظر گرفتن تخفیف جرایم) شرایط پرداخت مالیات را فراهم میکند؛
- فرار از مالیات با اجتناب مالیاتی تفاوت دارد؛ چرا که اجتناب مالیاتی روشی قانونی است که در آن شما با استفاده از راهکارهای مناسب و بدون ارتکاب جرم و تخلف، سعی میکنید میزان مالیات کمتری بپردازید؛
- در صورت وقوع جرم فرار از مالیات توسط شرکتها و نهادها، حق صدور هرگونه سند تجاری توسط این ارگان یا نهاد سلب میشود؛
- در نهایت اگر شما شاهد فرار از مالیات اشخاص، ادارات، نهادها یا… باشید، بهتر است که این ارتکاب به جرم را گزارش دهید؛ اما در صورت گزارش ندادن شما مجرم شناخته نمیشوید؛ چرا که این موضوع بر عهده حسابرسان، ماموران سازمان امور مالیاتی، بانکها و… است؛
بعد از آشنایی با این ۴ نکته مهم درباره جرایم فرار مالیاتی، نوبت به ارائه راهکار و پیشنهاد ما، در خصوص مقابله با فرار از مالیات و جبران کسری بودجه شما میرسد.
همانطور که پیشتر هم ذکر کردیم، پسانداز بخشی از درآمد، خرید طلا، خرید سکه، دریافت وام، خرید قسطی مثل: خرید اقساطی گوشی و… میتواند کمککننده باشد.
توصیه ما به شما این است که به جای آنکه از زیر بار پرداخت مالیات شانه خالی کنید، با پسانداز و سرمایهگذاری بهینه، میزان نقدینگی خود را افزایش دهید و با آسودگی خاطر بخشی از درآمدتان را به پرداخت مالیات اختصاص دهید که این موضوع یک تیر و دو نشان است؛ هم مجازات فرار از مالیات را به جان نمیخرید، هم آرامش بیشتری برای خود فراهم میکنید.
یکی از راهکارهای مناسب در این زمینه، دریافت وام خرید کالا از لندو و پرداخت اقساط آن است. حتما با خودتان میگویید دردسر فراهم کردن ضامن، چک، پیشپرداخت و… برای دریافت وام، به سختی پرداخت مالیات است! باید به شما بگوییم خیر! خبر خوشی برایتان داریم.
خبر خوش این است که لندو با همکاری بانک آینده فقط با ضمانت سفته به شما وام ارائه میدهد. برای اطلاعات بیشتر از سفته به عنوان ضمانت، شما میتوانید وارد صفحه سفته چیست بشوید و سطح آگاهی خود را در این زمینه ارتقا دهید.
ما در بخش پایانی این مطلب به صورت شفاف و واضح از طرح جدید لندو در خصوص اعطای وام خرید کالا گفتهایم تا به جای ارتکاب به جرم فرار از مالیات و روبرو شدن با جرایم فرار مالیاتی، کالاهای مورد نیازتان را اقساطی بخرید و با سرمایهگذاری بهینه، مالیات خود را پرداخت کنید.
شما چقدر به مقوله مالیات اهمیت میدهید؟ به نظرتان وجود سیستم مالیاتی در جامعه چقدر ضرورت دارد؟ ممنون میشویم نظرات خود را در کامنتهای این مطلب با سایرین به اشتراک بگذارید.
دریافت وام از بانک آینده و پسانداز بخشی از درآمد و سرمایه برای پرداخت مالیات
بانک آینده با همکاری لندو که یکی از معتبرترین پلتفرمهای فروش اقساطی است، وام خرید کالا را با آسانترین شرایط تا سقف ۲۰ میلیون تومان اعطا میکند.
شما میتوانید بدون هیچگونه محدودیت جغرافیایی در هر کجای ایران که هستید، به صورت کاملا آنلاین در بانک آینده افتتاح حساب کنید و طی فرآیندی ساده و به صورت کاملا آنلاین، وام خرید اقساطی بگیرید.
شما برای دریافت این وام فقط به ارائه سفته نیاز دارید که این موضوع باعث میشود دردسر رو انداختن به دوست و آشنا برای ضمانت و دغدغه فراهم کردن چک را نداشته باشید؛ ضمن اینکه هر زمان که اراده کردید، تنها با خرید سفته آنلاین، وام خود را دریافت میکنید.
در سامانه لندو هزاران فروشگاه کالا و خدمات وجود دارد که همهچیز، از شیر مرغ تا جان آدمیزاد را به فروش میرسانند. از خرید قسطی بیمه، تور گردشگری، تلویزیون و یخچال گرفته تا خرید قسطی لپ تاپ…
پس فرصت را غنیمت بشمارید و کار امروز را به فردا نیندازید! با یک کلیک ساده وارد سامانه لندو شوید و درخواست وام خود را ثبت کنید؛ همین حالا وقت درخواست و دریافت وام است.
سوالات متداول درباره جرایم فرار مالیاتی
- تبعات فرار مالیاتی برای مردم و جامعه چیست؟
این موضوع باعث میشود شکاف میان طبقات بالای جامعه و طبقات ضعیف بیشتر و شدیدتر شود؛ همچنین باعث میشود درآمدها به طور یکسان در جامعه پخش و پرداخت نشود. ضمن اینکه امکان انباشت ثروت برای مردمی که توان مالی بالایی دارند، روز به روز بیشتر فراهم میشود.
- جریمه حبس و زندانی برای کدام دسته از مجرمان فرار مالیاتی است؟
در مواردی که شما از انجام وظایف قانونی خود در راستای پرداخت مالیات امتناع کنید یا در ارزیابی، کسر و وصول مالیات دیگران اجتناب کنید، به حبس یا در صورت صلاحدید به جریمه محکوم میشوید.
- در چه صورت سیستم مالیاتی اقدام به ابطال اسناد میکند؟
در صورتی که شما به قصد فرار از پرداخت مالیات، اموال خود را به همسر و یا فرزندان منتقل کنید، سازمان امور مالیاتی کشور میتواند به ابطال اسناد مذکور از طریق مراجع قضایی اقدام کند.