بازپرداخت وام چیست؟ / صفر تا صد محاسبه بازپرداخت وام

بازپرداخت وام چیست؟ / صفر تا صد محاسبه بازپرداخت وام
تاریخ انتشار: - مطالعه: 13 دقیقه
فهرست محتوا

بانک‌ها و مؤسسه‌های مالی کشور اقدام به اعطاء تسهیلات و وام‌ های مختلفی به مشتریان می‌کنند. آنها در ازای پرداخت تسهیلات از مشتری انتظار دارند تا در موعد مقرر نسبت به پرداخت اقساط اقدام کند. به فرآیند پرداخت اقساط توسط مشتری، بازپرداخت وام می‌گویند؛ بازپرداخت انواع وام‌ها با یکدیگر متفاوت است و به وام‌دهنده، سیستم محاسبه سود و مدت اقساط آن بستگی دارد. معمولاً بانک‌ها مهلت نسبتاً طولانی مثل 6 ماه، یک سال، 2 سال یا حتی بیشتر (بر اساس مبلغ وام) به مشتری می‌دهند تا او بتواند نسبت به بازپرداخت اقدام کند.

اگر تصمیم به دریافت وام و تسهیلات از بانک‌ها و مؤسسه‌های مالی گرفته‌اید، در مرحله اول باید درباره شرایط بازپرداخت اطلاعات کافی به دست آورید. شما باید مطمئن شوید که شرایط مالی‌تان با شرایط بازپرداخت هماهنگ است تا مبادا در آینده دچار مشکلی در فرآیند پرداخت اقساط شوید؛‌ ما در این مقاله می‌خواهیم درباره اینکه بازپرداخت وام چیست، انواع بازپرداخت وام‌ها و صفر تا صد محاسبه آن صحبت کنیم.

بازپرداخت وام چیست؟

فرض کنید برای دریافت تسهیلات به یک بانک فعال و معتبر مراجعه می‌کنید. حالا کارشناس‌ها شرایط دریافت وام را به شما می‌گویند که از جمله این شرایط پرداخت اقساط تسهیلات در بازه زمانی مشخص‌شده است. شما می‌توانید با پذیرش اینکه تا زمان مقرر نسبت به پرداخت اقساط اقدام کنید، وام بگیرید. در واقع به مدت زمانی که بابت پرداخت بدهی بانکی در نظر گرفته می‌شود، زمان بازپرداخت وام می‌گویند.

بازپرداخت وام بر اساس فرمولی مشخص محاسبه می‌شود. برای اینکه بتوانید از مبلغ بازپرداخت مطلع شوید، در مرحله اول باید به مبلغ وام، مدت زمان مشخص‌شده از طرف بانک و میزان سود توجه کنید. بانک‌ها هر کدام می‌توانند با اساس شرایط خود و مشتری مدت زمان متفاوتی را بابت بازپرداخت در نظر بگیرند. این زمان در قرارداد بانک و مشتری قید می‌شود تا در آینده مشکلی برای هیچ‌کدام از طرفین به‌وجود نیاید.

بازپرداخت وام چیست؟

فرآیند بازپرداخت وام می‌تواند به‌صورت یک ماهه یا سالانه باشد. در واقع بانک مشخص می‌کند که مشتری به‌صورت ماهانه نسبت به پرداخت اقدام کند یا سالانه. در صورتی که این فرآیند به‌صورت ماهانه باشد، شما باید هر ماه مبلغی را به‌همراه سود به حساب بانک واریز کنید. در صورتی که این فرآیند به‌شکل سالانه بود، شما بعد از گذشت یک سال باید مبلغ تسهیلات را به‌همراه سود آن به حساب بانک موردنظر انتقال دهید.

در صورتی که نسبت به بازپرداخت وام از طرف مشتری کوتاهی شود، بانک می‌تواند بر اساس موارد ذکر‌شده در قرارداد عمل کند؛ مثلاً در صورتی که از طلا به‌عنوان وثیقه استفاده کرده باشید، بانک امکان ضبط طلا‌ها را دارد؛ برای همین حتماً باید نسبت به فرآیند بازپرداخت اقدام کنید.

نحوه محاسبه بازپرداخت وام

نحوه محاسبه بازپرداخت وام به 2 روش قدیمی و جدید انجام می‌شود که قصد داریم آنها را توضیح دهیم.

فرمول قدیمی محاسبه بازپرداخت وام

در این روش برای اطلاع از بازپرداخت وام در ابتدا باید سود بانکی را به دست آورید. برای این کار باید از این فرمول استفاده کنید:

سود وام بانکی = ۲۴۰۰ / (مبلغ کلی وام * نرخ سود * ( تعداد قسط‌ها + فاصله بین پرداخت هر قسط برحسب ماه) )

به‌عنوان مثال فرض کنید که وامی به مبلغ 20 میلیون تومان را از بانکی دریافت کرده‌اید که نرخ بهره آن 12 درصد است. بانک موردنظر همچنین مهلت 12 ماهه بابت بازپرداخت به شما می‌دهد. این یعنی تا 12 ماه آینده باید به‌صورت ماهانه مبلغی را به حساب بانک واریز کنید. برای محاسبه مبلغ دقیق هر قسط باید طبق این فرمول پیش بروید:

۱۳۰۰۰۰۰ = ۲۴۰۰ / (۲۰ * ۱۲ * ( ۱۲ + ۱) )

در اینجا مشخص می‌شود که بانک مبلغ 1 میلیون و 300 هزار تومان را به‌عنوان سود از شما دریافت می‌کند.

با مشخص‌شدن مبلغ سود وام، طبق این فرمول می‌توان مبلغ قسط هر ماه را مشخص کرد:

مبلغ قسط هر ماه = تعداد اقساط/ ( مبلغ سود + اصل مبلغ وام)

اگر مثال قبل را دوباره در نظر بگیریم، طبق این فرمول می‌توانید مبلغ اقساط ماهیانه خود را مشخص کنید:

۱۷۷۶۹۷۶= ۱۲/ ( ۱۳۰۰۰۰۰ + ۲۰۰۰۰۰۰)

فرمول محاسبه اقساط جدید

در این روش بر خلاف روش قبلی در ابتدا باید مبلغ بازپرداخت هر ماه را به دست آورید تا نسبت به سود ماهیانه مطلع شوید. برای این کار ابتدا باید بر اساس شرایط پیش رو این فرمول را تکمیل کنید:

مبلغ قسط به ماه =

به توان مدت به ماه) / ( ( ( ۱ + نرخ سود / ۱۲۰۰) به توان مدت به ماه ) ۱)

( اصل وام * (نرخ سود/۱۲۰۰) * (۱ + (نرخ سود / ۱۲۰۰) )

اگر همچنان مثال وام 20 میلیون تومانی را در نظر بگیریم، مبلغ قسط هر ماه حدود ۱۷۷۶۹۷۶ تومان می‌شود.

برای محاسبه سود بانکی نیز کافیست طبق این فرمول پیش بروید:

سود وام بانکی = مبلغ اصلی وام ( مدت پرداخت اقساط به ماه * مبلغ قسط)

سود بانکی بر اساس این فرمول معادل 1 میلیون و 300 هزار تومان می‌شود.

شاید انجام این کار‌ها برایتان سخت و زمان‌بر باشد یا به درستی نتوانید محاسبات را انجام دهید، برای همین سیستم‌های آنلاین روی کار آمده‌اند که در سریع‌ترین زمان سود و مبلغ بازپرداخت را برایتان مشخص می‌کنند. کافیست عبارت “محاسبه بازپرداخت وام” را در اینترنت جستجو کنید تا وب‌سایت‌های زیادی را ببینید که به‌صورت آنلاین و رایگان این کار را برایتان انجام می‌دهند.

شرایط بازپرداخت انواع وام‌ها

در اینجا شرایط بازپرداخت انواع وام‌ها را بررسی می‌کنیم:

  1. بازپرداخت وام ازدواج

وام ازدواج یکی از انواع تسهیلاتی است که برخی بانک‌ها به زوج‌هایی که به تازگی ازدواج کرده‌اند، به‌منظور تامین مخارج و شروع زندگی مشترک پرداخت می‌کند؛‌ زمان بازپرداخت این وام برای کسانی که اقدام به دریافت آن می‌کنند، حدود 10 سال در نظر گرفته می‌شود. در واقع شما می‌توانید مبلغ این تسهیلات را ظرف مدت 120 ماه و طی اقساطی مساوی پرداخت کنید. سود این وام نیز 4 درصد در نظر گرفته می‌شود. سررسید اولین قسط وام ازدواج نیز یک ماه بعد از واریز مبلغ تسهیلات به حساب زوجین است.

همینطور بخوانید: وام ازدواج 1403 / مبلغ، مدارک، شرایط‌ و نحوه ثبت نام

بازپرداخت وام ازدواج ایثارگران نیز مانند انواع وام‌های دیگر تا حداکثر 10 سال در نظر گرفته می‌شود. متقاضیان این وام باید با سود 4 درصد نسبت به پرداخت وام اقدام کنند.

  1. بازپرداخت وام ودیعه مسکن

بازپرداخت وام اجاره مسکن یکی از انواع تسهیلات بانکی است که دولت برای مستأجرنشین‌ها در نظر گرفته تا دغدغه‌ای بابت بالارفتن مبلغ اجاره‌ها نداشته باشند. این تسهیلات با مدت بازپرداخت 5 ساله به حساب مشتری‌ها واریز می‌شود. بانک‌ها سود این وام را 23 درصد در نظر می‌گیرند؛ مستأجر‌ها تا زمانی که نسبت به پرداخت کامل وام ودیعه مسکن اقدام نکنند، امکان دریافت مجدد آن را نخواهند داشت.

همچنین بخوانید: ثبت نام وام ودیعه مسکن 1403 / شرایط و مدارک موردنیاز وام مستاجران

  1. بازپرداخت وام فرزندآوری

دولت برای کاهش دغدغه‌های خانواده‌ها بابت فرزندآوری وامی را با همین عنوان برای آنها در نظر گرفته است. این تسهیلات با مهلت 36 ماهه به حساب متقاضی‌ها واریز می‌شود؛ البته با افزایش تعداد فرزندان مهلت بازپرداخت تا 84 ماه افزایش پیدا می‌کند؛ این وام با سود 4 درصد در اختیار مشتری‌ها قرار می‌گیرد و مبلغ بازپرداخت ماهانه آن در کمترین حالت یک میلیون و 212 هزار تومان است.

همینطور بخوانید: وام فرزند آوری 1403 / مدارک، شرایط و نحوه دریافت وام

  1. بازپرداخت وام دانشجویی

بسیاری از دانشجویان به‌دلیل مسائل مالی ممکن است که از ادامه تحصیل صرف‌نظر کنند. دولت به‌منظور حمایت از این قشر جامعه تسهیلاتی را برای آنها در نظر گرفته است که به آن وام دانشجویی می‌گویند؛ سود وام دانشجویی 4 درصد است. سود این وام قبل از پرداخت اقساط از متقاضی دریافت خواهد شد. این تسهیلات از طرف صندوق رفاه دانشجویان به حساب متقاضی واریز می‌شود.

همچنین بخوانید: وام دانشجویی 1403 / شرایط و مدارک دریافت وام دانشجویی

مهلت بازپرداخت نیز بر اساس شرایط تعیین‌شده از طرف دانشگاه محاسبه می‌شود؛ مثلاً اگر قصد دریافت تسهیلات از دانشگاه آزاد را داشته باشید، شرایط به این صورت در نظر گرفته خواهد شد:

  • وام کوتاه‌مدت: این وام بدون بهره و کارمزد به دانشجویان اعطا می‌شود و آنها باید ظرف مدت 3 تا 6 ماه نسبت به پرداخت بدهی اقدام کنند.
  • وام میان‌مدت: این وام‌ها با مهلت بازپرداخت 12 ماهه به دانشجویان اعطاء می‌شوند. دانشجو موظف است که در دوره تحصیل نسبت به پرداخت بدهی‌ها اقدام کند.
  1. بازپرداخت وام مسکن

وام مسکن از جمله تسهیلاتی است که برای خرید خانه به متقاضی‌ها پرداخت می‌شود؛ دولت زمان بازپرداخت تسهیلات مسکن را 12 سال در نظر گرفته اشت؛ این یعنی شما 144 ماه فرصت دارید تا نسبت به بازپرداخت این وام اقدام کنید؛ دولت به ازای هر کدام از فرزندان زیر 20 سال، 2 سال به مدت زمان بازپرداخت تسهیلات مسکن اضافه می‌کند

همچنین بخوانید: وام مسکن روستایی 1403 / شرایط، مدارک و مبلغ

صورتی که برای تعمیرات مسکن اقدام به دریافت وام کرده باشید، دولت حداکثر بازه زمانی 3 ساله را در نظر می‌گیرد؛ دولت سود وام‌های مسکن اعم از خرید خانه یا تعمیرات را 22.5 درصد در نظر می‌گیرد.

نحوه محاسبه بازپرداخت وام

  1. بازپرداخت وام اشتغال کمیته امداد

دولت به‌منظور حمایت از مشاغل مختلف تسهیلاتی را به صاحبین آنها اعطاء می‌کند که آن را با نام وام اشتغال کمیته امداد می‌شناسند. شما در صورت داشتن شرایط لازم می‌توانید برای دریافت این وام با به‌همراه داشتن مدارک لازم به مراکز ارائه‌دهنده خدمات کمیته امداد مراجعه کنید؛‌ سقف مبلغ فردی تسهیلات قرض‌الحسنه اشتغال‌زایی کمیته امداد 150 میلیون تومان است. سقف این وام به‌صورت کارفرمایی به ازای به کارگیری تعدادی مددجو تا 4 میلیارد تومان نیز در نظر گرفته می‌شود.

همینطور بخوانید: وام کمیته امداد 1403 / مبلغ، هزینه و شرایط اخذ

برای بازپرداخت این وام تا بین 4 تا 7 سال فرصت دارید. کمیته امداد نحوه بازپرداخت را بر اساس شرایط متقاضی در نظر می‌گیرد؛ مثلاً اگر درآمد ماهیانه داشته باشید، باید به‌صورت ماهانه نسبت به پرداخت تسهیلات اقدام کنید. افرادی که درآمد سالیانه دارند نیز اقساط آنها به‌صورت سالانه در نظر گرفته می‌شود؛ سود وام اشتغال کمیته امداد معمولاً 4 درصد در نظر گرفته می‌شود.

  1. بازپرداخت وام جهیزیه

وام جهیزیه فقط به افرادی اعطاء می‌شود که ازدواج اول‌شان باشد. این تسهیلات با مبلغ بین 30 تا 100 میلیون تومان برای متقاضی‌ها در نظر گرفته می‌شود. دولت نرخ سود این وام را 18 درصد در نظر می‌گیرد. شما می‌توانید با 18 قسط نسبت به بازپرداخت مبلغ این تسهیلات اقدام کنید.

همچنین بخوانید: وام جهیزیه در سال 1403 / بدون ضامن جهیزیه‌ی خود را کامل کنید

  1. بازپرداخت وام خرید خودرو

وام خرید خودرو تا سقف 50 میلیون تومان برای خرید خودرو نو و تا سقف 30 میلیون تومان برای خرید خودرو کارکرده در نظر گرفته می‌شود. شما برای پرداخت بدهی این تسهیلات بین 12 تا 60 ماه فرصت دارید. دولت سود وام خرید خودرو را 18 درصد در نظر گرفته است.

همینطور بخوانید: وام خرید خودرو 1403 / بررسی بانک های ارائه دهنده وام خودرو

  1. بازپرداخت وام مضاربه

وام مضاربه به تسهیلاتی می‌گویند که به‌واسطه آن یکی از طرفین یا مالک وظیفه تأمین سرمایه را بر عهده می‌گیرد؛ البته او فقط در صورتی این کار را انجام می‌دهد که طرف مقابل تصمیم به تجارت با او بگیرد و هر 2 در سود حاصل شریک باشند؛ بازپرداخت این تسهیلات در بانک‌های دولتی بین 15 تا 20 درصد و در بانک‌های خصوصی بالای 20 درصد در نظر گرفته می‌شود. بانک‌ها مهلت بازپرداخت این تسهیلات را نیز 1 سال در نظر می‌گیرند. برای دریافت این تسهیلات نیاز به وثیقه ملکی یا سفته به مقدار مبلغ درخواستی است.

همچنین بخوانید: وام مضاربه ای چیست؟ / مبلغ وام، محاسبه سود و طریقه ثبت نام

مبلغ وام مضاربه معمولاً تا 70 درصد ارزش مسکونی، 60 درصد ملک اداری و 50 درصد ملک تجاری در نظر گرفته می‌شود.

  1. بازپرداخت وام بازنشستگان

وام بازنشستگان یکی از انواع تسهیلاتی است که بانک‌ها برای رفع نیاز‌ها و مسائل پیش‌بینی‌نشده بازنشستگان در نظر می‌گیرد؛ وام بازنشستگان با کارمزد 4 درصد به متقاضی‌ها اعطاء می‌شود. افرادی که نسبت به دریافت این تسهیلات اقدام می‌کنند، باید ظرف مدت 36 ماه یا 3 سال مبلغ تسهیلات را به حساب بانک به‌همراه سود آن برگردانند.

همینطور بخوانید: وام ضروری بازنشستگان /مدارک موردنیاز و نحوه دریافت 1403

  1. بازپرداخت انواع وام‌های دیگر

شما برای اطلاع از نحوه و شرایط انواع وام‌های دیگر می‌تواند به شعب بانک‌ها یا مؤسسه‌های مالی ارائه‌دهنده آنها مراجعه کنید. کارشناس‌های این مراکز به‌صورت کامل و دقیق شما را در جریان نحوه بازپرداخت آنها می‌گذارند؛ اگر نسبت به مبلغ و سود بازپرداخت وام‌ها شبهه‌ای دارید، با استفاده از فرمولی که در ابتدای مقاله در اختیارتان گذاشتیم، مبلغ بازپرداخت دقیق آن را به دست آورید؛ البته بسیاری از بانک‌ها و مؤسسه‌های مالی در شبکه‌های اجتماعی یا وب‌سایت خود این اطلاعات را با مشتری‌ها در میان می‌گذارند تا آنها نیازی به محسابه مجدد نداشته باشند.

همچنین بخوانید: شرایط وام فوری بانک ها در سال 1403 / مقایسه و بررسی بانک ها

بازپرداخت وام، نکته‌ای مهم در زمان دریافت تسهیلات

با علم بر اینکه مبلغ و شرایط بازپرداخت وام چیست، با آگاهی بیشتری می‌توانید نسبت به دریافت تسهیلات اقدام کنید. برخی وام‌ها شرایط بسیار سخت و بازپرداخت‌های سنگین دارند، برای همین در صورت دریافت این تسهیلات بدون آگاهی شاید دچار مشکلات زیادی شوید. در این زمینه توصیه می‌کنیم که حتماً از کارشناس‌های بانک‌های اعطاءکننده وام موردنظر مشورت بگیرید و حتی وب‌سایت و شبکه اجتماعی آن را زیر نظر داشته باشید تا به‌طور کامل تمام روند جریان بازپرداخت را بدانید؛ در این صورت احتمال ضرر یا پشیمانی بابت دریافت تسهیلات به حداقل می‌رسد.

ad here
توسط مبینا شمسی خانی 94 نوشته

برچسب ها:
0

نظر یا سوال خود را ثبت کنید