صفر تا صد بیمه آتش سوزی / محاسبه هزینه، تعهدات و نکات مهم

صفر تا صد بیمه آتش سوزی / محاسبه هزینه، تعهدات و نکات مهم
تاریخ انتشار: - مطالعه: 11 دقیقه
فهرست محتوا

«حادثه هیچ‌گاه خبر نمی‌کند». این فقط یه جمله معروف نیست؛ بلکه مصداق آن را بارها و بارها هم در اطرافیان خود و هم در اخبار و رسانه‌ها دیده‌ایم. به طور مثال همه ما در چند سال اخیر شاهد وقوع زلزله‌های پی‌درپی در شهرهای مختلف ایران بوده‌ایم؛ یا درباره آتش‌سوزی منازل، شرکت‌ها، کارخانه‌ها، انبار و… از دهان دوست و آشنا شنیده‌ایم؛ پس در زمان وقوع این حادثه‌ها، به یک دستاویز محکم نیاز داریم تا بتوانیم بهتر و با آرامش بیشتری بحران را مدیریت کنیم و چه دستاویزی از بیمه محکم‌تر؟ خوشبختانه شرکت‌‌های بیمه روز به روز پوشش‌های خود را افزایش می‌دهند و شما می‌توانید با پرداخت حق بیمه از تمام مزایای آن بهره‌مند شوید. یکی از انواع این بیمه‌ها بیمه آتش‌سوزی است. حتما در ذهن خود می‌گویید بیمه آتش سوزی چیست و چه کاربردی دارد؟ ما نه تنها به سوال ذهن شما در این مطلب پاسخ می‌دهیم، بلکه از پوشش‌ها و زیروبم این موضوع برایتان شفاف‌سازی می‌کنیم؛ با ما تا انتها همراه باشید!

بیمه آتش سوزی چیست؟

همانطور که می‌دانید، هر نوع بیمه‌ای یک سری پوشش‌ها و تعهدات دارد. به طور مثال بیمه تامین اجتماعی از سلامت شما محافظت می‌کند؛ بیمه شخص ثالث از خودرو و جان شما در تصادفات و بیمه آتش‌سوزی از اموال شما در برابر حوادثی که ناشی از آتش‌سوزی باشد. در واقع این بیمه هیچ‌گونه تعهدی در برابر جان شما ندارد و صرفا تعهدات مالی را شامل می‌شود. 

حالا که با مفهوم بیمه آتش‌سوزی، آشنا شدید بهتر است از این بیمه به سادگی گذر نکنید؛ خصوصا اگر فرد محتاطی هستید و ایمنی را اولویت زندگی خود قرار می‌دهید؛ حتما علامت سوال بزرگ و پررنگ ذهن شما در خصوص پوشش‌ها و تعهدات این بیمه است؛ نگران نباشید! ما نمی‌گذاریم هیچ سوال و ابهامی برای شما باقی بماند.

بیمه آتش سوزی

پوشش‌های بیمه آتش سوزی چیست؟ 

اینکه شما می‌دانید بیمه آتش سوزی چیست، خیلی خوب است اما کافی نیست! چون موضوع مهم درباره همه بیمه‌ها این است که با پوشش‌ها و تعهدات آن تمام و کمال آشنا شوید تا بتوانید درباره خریدن یا نخریدن آن بیمه‌ تصمیم بگیرید. 

پوشش‌های بیمه‌ آتش‌سوزی به شرح زیر است:

پوشش‌های اصلی بیمه آتش‌سوزی

در شرایطی که شما پوشش‌های اضافی این نوع بیمه را خریداری نکنید، می‌‌توانید از تعهد اصلی آن برای جبران خسارت‌های مالی ناشی از حادثه آتش‌سوزی، بهره‌ ببرید؛ این ۳ تعهد عبارتند از:

  • آتش‌سوزی
  • صاعقه
  • انفجار

علاوه بر ۳ پوششی که ما ذکر کردیم، بیمه آتش‌سوزی پوشش‌ها و تعهدات دیگری هم دارد که شما می‌توانید با پرداخت حق بیمه بالاتر، هرکدام از پوشش‌های دیگر را که به نظرتان مناسب است انتخاب کنید. 

لازم به ذکر است که شما می‌توانید بیمه آتش سوزی را در کنار سایر بیمه‌ها و به ور همزمان، به صورت اقساطی هم خریداری کنید که یک تیر و دو نشان است؛ هم اموال و دارایی خود را بیمه کرده‌اید و هم فشار مالی زیادی را احساس نمی‌کنید؛ ما در بخش‌های دیگر درباره بهترین روش خرید اقساطی انواع بیمه مثل بیمه خودرو، بیمه تکمیلی و… صحبت کرده‌ایم.

حتما بخوانید:  بیمه تکمیلی چیست و چطور باید تهیه کرد؟ بررسی شرایط بیمه تکمیلی فردی و گروهی

پوشش های اضافی بیمه آتش‌سوزی

حتما در کنار حادثه خطرساز و خطرناک آتش‌سوزی، حادثه زلزله را هم به کرات شنیده‌اید و دوست دارید از مزایای بیمه زلزله هم بهره‌مند شوید؛ پس اگر می‌پرسید پوشش‌های اضافی بیمه آتش سوزی چیست؟ باید به شما بگوییم یکی از این پوشش‌ها بیمه زلزله است که مهم‌ترین آن هم تقریبا به حساب می‌آید؛

پوشش‌های اضافی این بیمه به شرح زیر است؛ با دقت مطالعه کنید.

  • آسیب‌های ناشی از زلزله و آتشفشان؛
  • آسیب‌های ناشی از سیل و طغیان رودخانه؛
  • آسیب‌های ناشی از خسارت سرقت منزل؛
  • آسیب‌های ناشی از شکست شیشه در اثر برخورد جسم خارجی با آن؛
  • آسیب‌های ناشی از ترکیدن لوله آب؛
  • آسیب‌های ناشی از برخورد جسم خارجی با ساختمان؛
  • آسیب‌های ناشی از طوفان و گردباد؛
  • آسیب‌های ناشی از سقوط هواپیما یا هلیکوپتر؛
  • آسیب‌های شدید ناشی از بارش برف، مثل ریزش سقف؛
  • آسیب‌های ناشی از نشست و رانش زمین؛
  • و…

حالا که با می دانید پوشش‌های اضافی بیمه آتش سوزی چیست، وقت آن است که با انواع بیمه آتش‌سوزی هم به طور کامل آشنا شوید تا سطح دانش و سواد شما در این حیطه افزایش پیدا کند.

پیش از آنکه به سراغ ادامه مطلب برویم، لازم دانستیم که به شما یک توصیه مهم کنیم! اینکه از کنار هیچ بیمه‌ای به سادگی عبور نکنید؛ چرا که هر بیمه‌ای برای شما به نوعی امنیت را به ارمغان می‌آورد. از بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه که برای خودرو است گرفته تا همین بیمه آتش‌سوزی یا زلزله!

حتما بخوانید:  خرید قسطی بیمه شخص ثالث بدون چک

انواع بیمه آتش سوزی

بیمه آتش‌سوزی شامل ۳ نوع است؛ سختش نکنیم! در واقع مکان‌هایی را که تحت پوشش این بیمه قرار می‌گیرند، جزو انواع بیمه قلمداد می‌کنند.

  • بیمه منازل مسکونی: ساختمان، لوازم و تاسیسات منزل مسکونی تحت پوشش‌هایی که ذکر کردیم، قرار می‌گیرند؛
  • بیمه مراکز صنعتی: واحدهای تولیدی و کارخانجات که مواد اولیه و محتویات دارند، تحت پوشش بیمه آتش‌سوزی مراکز صنعتی قرار می‌گیرد؛
  • بیمه مراکز غیر صنعتی: همه فروشگاه‌ها و مراکز تجاری، بیمارستان‌ها، اماکن عمومی، ساختمان‌های اداری، فروشگاه‌های مواد غذایی و یا فروشگاه‌های پروتئینی، آموزشگاه‌ها، مراکز پخش دارو، تعمیرگاه‌ها و … تحت پوشش این بیمه هستند؛

بعد از شناخت هر ۳ نوع بیمه آتش سوزی، قصد داریم به سراغ چند نکته کاربردی و پر اهمیت در این حوزه برویم؛ پس همگام با ما تا انتهای مطلب بیایید!

بهترین بیمه آتش سوزی

۳  نکته مهم درباره بیمه آتش‌سوزی یا زلزله چیست؟

شما در حال حاضر فردی هستید که هم می‌دانید بیمه آتش سوزی چیست، هم می‌دانید تعهدات آن کدام است و هم انواع این بیمه را می‌شناسید؛ پس حتما مشتاقانه منتظر این هستید که از چم‌وخم ۳ نکته پر اهمیت درباره پدیده آتش‌سوزی و بیمه مربوط به آن مطلع شوید؛ موارد زیر را از دست ندهید!

  • اگر شما به عمد اموال تحت پوشش بیمه را آتش بزنید و موجبات آتش‌سوزی را فراهم کنید، نه تنها شامل پوشش‌های بیمه نمی‌شوید، بلکه تحت پیگرد قانونی هم قرار می‌گیرید و مجازات می‌شوید؛
  • در صورتی که شما سهوا در انبار خود موارد قابل اشتعال قرار داده باشید و ریسک مورد بیمه بالاتر رفته باشد، ممکن است بیمه‌ هزینه‌ای بابت خسارت ایجاد شده، تقبل نکند؛
  • مواردی مثل: طلا، اوراق بهادار، آثار هنری، فلزات قیمتی، نسخه‌های خطی-تاریخی و… شامل پوشش‌ها و تعهدات بیمه آتش سوزی نمی‌شوند؛

بعد از تمام موارد ذکر شده و سطح بالای معلومات و اطلاعات شما، تنها نکته ناگفته‌ای که وجود دارد، روش خرید این نوع بیمه است. ممکن است قصد داشته باشید چند بیمه را همزمان باهم خریداری کنید و از تمام پوشش‌های بیمه‌ها بهره‌مند شوید. طبیعی است که در چنین شرایطی هزینه شما بالا می‌رود و به نقدینگی بالایی نیاز پیدا خواهید کرد. در این صورت بهترین روش خرید اقساطی است. آن هم خریدی که هیچ چک و ضامنی نیاز نداشته باشد! پس بهتر است با دریافت یک وام فوری و پرداخت اقساط آن به خرید همزمان بیمه‌های مختلف بپردازید.

حتما بخوانید:  بیمه بدنه خودرو چیست؟ (از کجا بیمه بدنه بخریم؟)

بهترین روش خرید اقساطی بیمه آتش سوزی و سایر بیمه‌ها چیست؟

ما در این بخش پایانی می‌خواهیم برای شما درباره اینکه بهترین روش خرید اقساطی بیمه آتش سوزی چیست و چگونه با نقدینگی کم چندین بیمه را به طور همزمان خریداری کنید، بگوییم.

برای خرید بیمه به صورت اقساطی، می‌توانید از وام ۲۰ میلیون تومانی خرید کالا که حاصل همکاری مشترک بانک آینده و پلتفرم لندو است استفاده کنید. اگر لندو را نمی‌شناسید باید به شما بگوییم، لندو یک سامانه آنلاین معتبر برای فروش اقساطی کالا و خدمات است که در راستای تامین نیاز شما به خرید قسطی، وام ۲۰ میلیون تومانی اعطا می‌کند.

همکاری لندو و بانک آینده باعث تسهیل فرآیند دریافت وام شده است. شما می‌توانید وارد سایت لندو شوید و بدون نیاز به چک، ضامن و پیش‌پرداخت وام خرید کالا درخواست دهید. 

تمام مراحل دریافت وام، از درخواست تا دریافت، تماماً آنلاین است و به هیچ‌ عنوان نیازی به حضور فیزیکی شما نیست. همچنین لندو با بیش از ۵۰۰  فروشگاه متنوع کالا و خدمات همکاری می‌کند که شرکت‌های آنلاین فروش بیمه هم جزو همین فروشگاه‌‌های طرف قرارداد لندو هستند. شما می‌توانید به راحتی یکی از این فروشگاه‌ها را انتخاب کنید و مکان مورد نظرتان را بیمه کنید. 

پس همین حالا وارد سایت لندو شوید و با خرید بیمه آتش‌‌سوزی‌ یا زلزله، بیمه شخص ثالث، بیمه بدنه خودرو و…  با آسودگی خاطر روزگار را سپری کنید و از زندگی خود نهایت لذت را ببرید.

نظر شما درباره بیمه آتش سوزی چیست؟ آیا خرید این بیمه ارزنده است؟ شما کدام یک از انواع بیمه را ضروری و واجب می‌دانید؟ ممنون می‌شویم نظر خود را با سایر دوستان در کامنت‌های این مطلب به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول درباره بیمه آتش سوزی

عوامل موثر بر نرخ حق بیمه آتش‌سوزی یا زلزله چیست؟

نوع ملک، نوع سازه، مشخصات ملک، ارزش لوازم منزل و میزان خطر پذیری منطقه محل بیمه شده، عواملی هستند که بر نرخ حق بیمه تاثیر مستقیم می‌گذارند و به نوعی تعیین‌کننده قیمت می‌شوند.

اگر محل بیمه شده تغییر کند، آیا خسارات وارد شده به محل جدید تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرد؟

تنها در صورتی که تغییر محل بیمه‌ شده به شرکت بیمه‌گر اطلاع رسانی شده باشد، تعهدات و پوشش‌های بیمه نسبت به محل قبلی، به آدرس جدید منتقل می‌شود؛ در غیر این صورت اگر تغییر آدرس اطلاع‌رسانی نشده باشد، آن محل جدید شامل هیچ پوششی نخواهد شد.

آیا می‌توان مکان مورد نظر را کم‌تر از یک سال بیمه کرد؟

بله؛ شما می‌توانید محل مورد نظر به مدت کم‌تر از یک‌سال  بیمه کنید که اتفاقا در این صورت حق بیمه شما هم با در نظر گرفتن تعرفه کوتاه‌مدت محاسبه می‌شود.

ad here
توسط بهار باقریان 176 نوشته

برچسب ها:
0